Pilates ve Konsantrasyon(Yoğunlaşma)

Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi (KGM) Pilates Eğitmeni Nurcan Bengin bu hafta hepimizin zaman zaman eksikliğini hissettiği bir konuya değindi. Hemen hemen bir çoğumuz bir iş veya faaliyet sırasında konsantrasyon veya odaklanma, kendini verememe sorunuyla karşılaşmışızdır. İşte tam da bu konuda bakın Bengin neler diyor:

06 Eylül 2012 - 16:28

Vücudunuzun farkında olun, Pilates ile konsantrasyonunuzu güçlendirin… Bu spor dalı Joseph Pilates tarafından egzersizin fonksiyonunun arttırılması amacı ile ortaya atıldı ve o günden bu yana kendini geliştirerek ilerliyor. Pilates’in insanlar üzerindeki olumlu etkileri gün geçtikçe daha belirginleşiyor ve göz önüne çıkıyor. Bugünkü yazımda eğer bize katılırsanız edinebileceğiniz pilates tecrübesinin hayatınıza katacağı artılardan bahsedeceğim. Bundan önceki yazılarımda bu prensiplerden kısaca bahsetmiştim. Bugün bu prensiplerden en önemlisi olduğunu düşündüğüm konsantrasyondan bahsedeceğim.
Hayatınızı kolaylaştıracak ve bir yaşam prensibi haline gelmesi gereken konsantrasyon…
Örneğin beynimizi bir wireless olarak düşünürsek, vücudumuzda internet alıcısı olsun; birbirlerine ne kadar yakın ve uyumlu olurlarsa bağlantı o kadar güçlü ve Internet o kadar hızlı olur. Pilates bu aradaki bağlantıyı güçlendirerek sizlerin vücudunuza daha hâkim olmanıza, kaslarınızı daha işlevsel kullanmanıza ve daha aktif bir yasam sürmenize olanak sağlayacaktır. Pilates, vücudunuz, farkındalığınız ve hareketleriniz arasında bir köprü görevi görerek günlük hayatınızdaki olaylardaki algınızı ve devamlılığınızı arttırır.
 Bir insan bir şeyi nasıl öğrenirse o şekilde devam eder ve bazı şeyler oturduktan sonra değiştirmek için ayrı bir efor sarf etmek gerekir. Örneğin genç bir vücut aldığı şekli senelerce koruyarak yaşam kalitesini yüksek bir şekilde devam ettirebilir Diğer yandan egzersizden uzak ve hantal bir vücut günlük hareketlerinde daha zorlanarak hem estetik açıdan hem de üretkenlik açısından zorluklar yaşayabilir. Bu nedenle biz Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi olarak 12 yaş ve üstü gençlerimize pilatesi ısrarla öneriyoruz. O yastaki gençler kaslarını dengeli bir bicimde kontrol edemediklerinden gelişimleri sırasında, rastgele hareketler kalıcı hale gelerek genel postural duruşlarında ve gelişimlerinde sorunlar yaratabilir. Diğer yandan okul hayatlarındaki konsantrasyon eksikliğine bağlı problemler pilatesin sağladığı
, vücutlarına ve beyinlerine karşı olan farkındalık sayesinde giderilebilir.
Genc yaşindan itibaren plates yapan bir beden zaman içinde yerçekiminin etkisinden kaynaklanan sorunlardan uzak durabilecek ve omurgasında oluşabilecek her türlü hasara karşı diğer insanlara oranla daha dirençli olabilecektir. Pilates ile kazandığımız konsantrasyon becerisi ileri yaşlar ile birlikte ortaya çıkması beklenen unutkanlık ve hareket kabiliyetindeki yetersizlikleri ortadan kaldıracaktır Konsantre olmayı bilen vücut ve beyin dış etkenlerden zorunlu ya da beklenmedik olaylar olmadıkça etkilenmeyecektir.
12’den 70’e herkesi Kalamış’ta yer alan Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Spor Salonuna ÜCRETSİZ bekliyoruz.


ARŞİV