Okulumuz Türkiye 2.si

Kadıköy, İlhami Ahmed Örnekal Ortaokulu’nun başarısını konuşuyor. 10 yılda ulaşılması güç başarılara imza atan basketbol takımı Türkiye ikincisi oldu.

02 Mayıs 2013 - 15:47
Kadıköy İlhami Ahmed Örnekal Ortaokulu sporda önemli bir başarıya imza attı. Hem sporda hem akademik başarılarıyla özel okullarla yarışan Kadıköy İlhami Ahmed Örnekal Ortaokulu, basketbol, voleybol ve futbolda olmak üzere 10 yılda 5 Türkiye ikinciliği, 6 İstanbul şampiyonluğu, 2 İstanbul 3.lüğü, 2 İstanbul 4.lüğü, 12 Kadıköy şampiyonluğu, 4 Kadıköy ikinciliği elde ederek ulaşılması güç bir başarı kazandı. 2012 yılında Samsun’da yapılan Yıldız kızlar Basketbol birinciliği final maçında Adana ekibine son saniye basketiyle 1 sayı farkla yenilerek, Türkiye 2.si olan kız basketbolcularımız, bu yılda gözünü finale dikti.
7-10 Mart 2013 tarihlerinde, Bolu ilinde yapılan Türkiye Basketbol Yıldız kızlar yarı final birinciliğinde sırasıyla, K.K.T.C. , Zonguldak Ereğli, ve Bursa takımlarını yenen takımımız, 2-7 Nisan 2013 tarihlerinde Düzce ili Akcakoca ilçesindeki Türkiye Yıldız Kızlar Basketbol Şampiyonası final maçlarında Türkiye şampiyonluğu mücadelesi yapan takımımız sırasıyla; final gurubundaki ilk maçta, Mersin Aydınlıkevler Ortaokulu’nu 49-45 yendi. İkinci maçta İstanbul Bahçelievler Mevlana Ortaokulu’nu 43-33 yenen ekip, final gurubu son maçında Adana İsmet İnönü Ortaokulu’nu 52-31 yenerek son dört takım içinde yer aldı. Yarı Final maçında Antalya Koleji’ni çekişmeli geçen maçta 55-50 yenen takımımız ikinci kez Türkiye Finali maçı oynamaya hak kazandı.

VE FİNAL…
Bahçelievler Kumport Ortaokulu ile oynadığı maçı, başından itibaren önde götüren takımımız, birinci periyotta 11-6, ikinci periyotta 22-17 maçı önde bitirdi. Üçüncü periyotta çok iyi bir oyun çıkaran takım, son saniyede şampiyonluğu kaçırdı. Serbest atıştan yenilen sayılarla, 46-45 ile kaybederek ikinci kez Türkiye ikinciliği ile yetinmek zorunda kaldı.

FERŞAT AYAR’DAN HAYAT TAVSİYELERİ ALDILAR
Sporun her türlü güzelliklerini bizlere yaşatan İlhami Ahmed Örnekal Ortaokulu Kız Basketbol Takımı ve voleybol takımı sporcuları, Koç Mehmet Ersöz ve Melike İncige, Beden Eğitimi Öğretmeni İsmet Cengiz, Okul Müdür Vekili Neşat Yamaç ve öğretmenleri Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar’ı kupalarıyla ziyaret ettiler. Okul yönetici, öğretmenleri ve öğrenciler verdiği destekten dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar’a teşekkür ettiler. Ferşat Ayar da onlara teşekkür plaketlerini ve hediyelerini sundu. Ferşat Ayar konuşmasında öğrenci ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. İlhami Ahmed Örnekal Ortaokulu’nun Kadıköy’e gurur yaşattığını belirten Ayar, öğrencilere kendilerini geliştirmeleri ve iyi birer fert olmaları konusunda öğütlerde bulundu.

ARŞİV