Üniversitede satranç turnuvası vardı

Üniversitede satranç turnuvası… Marmara Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından düzenlenen satranç turnuvasına ilgi büyüktü.

30 Aralık 2010 - 14:29

Üniversitede satranç turnuvası… Marmara Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından düzenlenen satranç turnuvasına ilgi büyüktü.
Marmara Üniversitesi Matematik Kulübü ve özel bir eğitim kurumu ortaklığıyla geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İstanbul konseptli Satranç Turnuvasına isteyenler ücretsiz katılabildi. Turnuvaya katılmak isteyenler başvurularını 6-10 Aralık 2010 tarihleri arasında yaptı. Profesyonellerin de katılabildiği “İstanbul 2010 Ödüllü Satranç Turnuvası”, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde 20 Aralık 2010 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Dereceye girenlere; ücretsiz İngilizce eğitimi, online eğitim imkanı sağlanırken, kitap seti de hediye edildi. Dereceye girenler ayrıca madalya ile ödüllendirildi.

İMKÂNLARI ÖLÇÜSÜNDE EN İYİSİNİ YAPIYORLAR
Satranç turnuvasını düzenleyenler Marmara Üniversitesi öğrencileri. Yoğun derslerinin arasında sporu da ihmal etmeyen ve mutlaka zaman ayırmak gerektiği mesajı vererek, örnek bir tavır sergileyen öğrenciler sözkonusu turnuvayı Matematik Kulübü adı altında gerçekleştirdiler. Öğrenci olmalarına ve kısıtlı bir bütçeye sahip olmalarına rağmen bu durum onları yıldırmamış. Çeşitli girişimlerde bulunarak bu zevkli zihin sporunun üniversite çatısı altında öğrencilerin katkılarıyla düzenlenmesine ön ayak olmuşlar. Marmara Üniversitesi Matematik Kulübü 2005 yılında kuruldu. 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde hızlı bir yükselişle okulun en gözde kulüplerinden biri olmayı başardı. Bu başarıyı sağlamak başkan ve üyelerine göre pek kolay olmadı. Ancak gönüllü olarak kulüp çalışmaları içinde keyifle yapılan dayanışma sonunda diğer bir çok etkinliği olduğu gibi böyle örnek bir turnuvayı düzenlemeyi başarmışlar.
TURNUVA İLGİ GÖRÜYOR
Mezun olmadan önce yeni üye olan öğrencilere kulüp çalışmalarını anlattıklarını, onları kulüp yönetimine hazırladıklarını belirten Burak Özdemir, “2010-2011 dönemine satranç turnuvamızla başladık. Sponsorumuzun katkılarıyla üç gün süren turnuva fakültemizde gerçekleşti. Turnuvanın tanıtımının iyi yapılması başvuru sayısının beklediğimizin üstüne çıkmasını sağladı. Bu yüzden aldığımız birçok kayıt yedek listesindeydi ve ikinci bir turnuva düzenleyecek kadar da çoktu. Birinciliği alan arkadaşımızın başka kampüsümüz de okuyor olması bizim için gururdur, çünkü kulübümüzün yaygınlaşıyor olması emeklerimizin boşa gitmediğinin göstergesidir. Oldukça keyifli bir turnuvaydı, katılan, yardım eden herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Mustafa Sürmeli
 


ARŞİV