Nefesler tutuldu Dünya Kupası başlıyor

Tüm dünyanın dört gözle beklediği büyük an geldi çattı. Katar’da gerçekleşecek 2022 Dünya Kupası, 20 Kasım Pazar günü ev sahibi Katar ile Ekvador arasındaki açılış maçıyla başlayacak.

17 Kasım 2022 - 19:17

022 Dünya Kupası, Katar’ın ev sahipliğinde 20 Kasım – 18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Ülkenin 5 farklı şehrinde 8 farklı stadyumda gerçekleşecek organizasyon, Müslüman ve Arap dünyasında düzenlenecek ilk Dünya Kupası olacak. 2010’da düzenlenen oylama sonucunda Katar’ın kazandığı organizasyonun ülkede yaz sıcaklıklarının yüksekliği sebebiyle kasım ve aralık aylarında yapılması kararlaştırılmıştı.

Bu durum, stadyumların yapımı sırasında çalışan işçilerin durumundan ülkeye gelecek ziyaretçiler ile LGBT+’ların temel haklarına kadar birçok tartışma yaratan konudan sadece biri oldu. Katar, daha oynanmadan Dünya Kupası tarihinin en çok tartışılan kupası olmaya aday. Ancak tüm bu tartışmaların yanında futbol da kendi mecrasında akacak.
 

A GRUBU: TANIDIK İSİM VALENCIA
Turnuvanın ev sahibi Katar, son Afrika Uluslar Kupası’nın şampiyonu Senegal ile Fenerbahçeli Valencia’nın formasını giydiği Ekvador ve her kupanın öne çıkan takımlarından Hollanda bu grupta yer alıyor. Grubun doğal favorisi Hollanda ancak Afrika şampi- yonu Senegal ile Latin Amerika temsilcisi Ekvador da araya girmeye çalışacak.

B GRUBU: DÜŞMAN KARDEŞLER İRAN VE ABD
İngiltere, ABD, İran ve Galler’in mücadele edeceği grubun tabii ki beklenen rekabeti İran ve ABD arasında olacak. İngiltere’nin çok rahat lider olmasının beklendiği grupta ikinci takım, düşman kardeşlerin rekabeti arasından sıyrılacak Galler de olabilir.

C GRUBU: İŞTE DÜNYA KUPASI BU
Tam bir Dünya Kupası grubu; Amerika’nın güneyinden Arjantin kuzeyinden Meksika, Avrupa’dan Polonya ve Orta Doğu’dan Suudi Arabistan. Tabii ki grubun favorisi kupanın da favorilerinden Messi’li Arjantin. Lewandowski’li Polonya ile turnuvanın ge-diklilerinden Meksika ikincilik için büyük bir yarış verecek.

D GRUBU: SON ŞAMPİYON NE YAPACAK?
Son şampiyon Fransa, her biri önemli takımlarda yer alan kadrosundaki yıldızlarıyla Danimarka, kapalı kutu Avustralya ve son Afrika şampiyonasının çeyrek finalisti Tunus bu grupta yer alıyor. Kante ve Pogba gibi yıldızlarından yoksun Fransa’nın ne yapacağı merak konusu. Tunus ve Avustralya içinse amaç Danimarka’ya çelme takmak.

E GRUBU: CADI KAZANI
Turnuvanın grup aşamasındaki en sert rekabeti belki de bu grupta yaşanacak: Almanya ve İspanya. Asya temsilcisi Japonya ile Latin Amerika temsilcisi Kosta Rika bu iki takımdan birine çelme takmak için yarışacak ama işleri hiç kolay değil.

F GRUBU: KIRAN KIRANA
Yakaladığı jenerasyon sebebiyle son birkaç uluslararası turnuvada favori gözükse de başarıya ulaşamayan Belçika’nın altın çocukları için son şans bu kupa. Onları yıllanmış şarap tadı alan Modric liderliğindeki Hırvatistan, Atiba’lı Kanada ve kaliteli kadrosuyla sürpriz takım arayanların radarındaki Fas izliyor.

G GRUBU: SAMBA BAŞLIYOR
Sadece bu turnuvanın değil katıldığı her turnuvanın doğal favorisi Brezilya bu grupta sahne alıyor. Yakaladığı jenerasyonla öne çıkan Sırbistan, Aboubakar ve N’Koudou’lu tanıdık kadrosuyla Kamerun ve İsviçre de bu grupta. Brezilya’nın ardından ikinci sıra için kıyasıya bir yarış olacak.

H GRUBU: RONALDO’NUN SON SAHNESİ
Ronaldo milli takım formasıyla belki de son kez uluslararası bir turnuvada sahne alacak. Portekiz’in rakipleri ise 3 farklı kıtadan. Afrika’dan Gana, Asya’dan Güney Kore ve Güney Amerika’dan Uruguay ikincilik için yarışacak.

BU MAÇLARI TAÇIRMA
20 Kasım Pazar – 19.00 / Katar – Ekvador (Açılış)
21 Kasım Pazartesi – 19.00 / Senegal – Hollanda
22 Kasım Salı – 19.00 / Meksika – Polonya
23 Kasım Çarşamba – 16.00 / Almanya – Japonya
24 Kasım Perşembe 19.00 / Portekiz – Gana
24 Kasım Perşembe 22.00 / Brezilya – Sırbistan
*Turnuva TRT ve TRT Spor ekranlarından yayınlanacak.

KALAMIŞ'TA KUPA KEYFİ
2022 Dünya Kupası’nın keyfi Kadıköy Belediyesi’nin katkı ve desteğiyle Kalamış’ta da yaşanacak. Turnuvanın da resmi sponsoru King’in katkılarıyla Kalamış Atatürk Parkı’nda kurulacak Football Kingdom futbolun ruhuna ev sahipliği yapacak. Kupa boyunca dev ekranlarda maç gösterimleri, DJ performansları, söyleşi ve sürpriz buluşmaların gerçekleşeceği festivalin bütün etkinlikleri ücretsiz olacak. Etkinlikler kapsamında İlhan Mansız, Umut Nayir, Serhat Akın, Emek Ege, Erbatur Ergenekon, Socrates ekibinden Emre Özcan ve Çağıl Özge Özkul ile birlikte futbola dair her şeyin konuşulacağı ve merak edilenlerin cevaplanacağı söyleşiler de katılımcıları kupa tarihinde bir yolculuğa çıkaracak.


ARŞİV