Moda Kürek rüzgar gibi esti

Avrupa’nın en büyük su sporları merkezi olan İBB Haliç Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen 4. Uluslararası Haliç Kürek Yarışları – Golden Horn Rowing Cup’ta Moda Kürek Kulübü erkeklerde 20 takım arasında birinci, kadınlarda ise 20 takım arasında ikinci oldu

10 Mayıs 2024 - 12:28

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Haliç Kürek Yarışları’nda final etapları tamamlandı. Toplamda yedi ayrı kategoride yapılan yarışlarda kazanan ekipler belli oldu. 28 kulüpten 110 takım ve toplam 550 sporcunun katıldığı yarışmada takımlar; Open 27+ Mix, Open 27+ Erkekler, Open 27+ Kadınlar, U19 Mix, U19 Erkekler, U19 Kadınlar ve Şirketler Mix olmak üzere yedi ayrı kategoride mücadele etti. 

 “SU SPORUNU DESTEKLEYECEĞİZ”

Yarışlarda Moda Kürek adına ilk kez yarışan tiyatro ve sinema oyuncusu Berkay Ateş’in ekibi yarışı dokuzuncu sırada tamamlarken, oyuncu Merve Dizdar, milli voleybolcular Hande Baladın ve Simge Aköz ile İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’ın da kulübün destekçileri arasında olduğu görüldü. Ekrem İmamoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada su sporlarının daha çok geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak; “Haliç Su Sporları Merkezi buranın ana merkezi ama İstanbul’un farklı noktalarında kürek sporunun yapıldığı kulüpleri destekleyeceğiz. Kürek sporunda kulüplerin sayısını da artırarak dünya, Avrupa, Olimpiyat şampiyonları yetiştirmek, onların yolunu açmak istiyoruz. Her tarafımız deniz ama su sporlarında arzu ettiğimiz yerde değiliz. Bunu daha yukarılara taşımalıyız” dedi.

 

ARŞİV