Minikler Kadıköy'ü futbola doyurdu

Fenerbahçe Futbol Akademisi, Türkiye’deki futbol alt yapısına katkı sağlamak, futbola gönül vermiş çocuklara yeni kapılar açmak ve yeni fırsatlar yaratmak amacıyla ‘her aya bir turnuva’ projesini hayata geçirdi.

30 Eylül 2022 - 10:42

Proje kapsamında düzenlenecek çok sayıda turnuvayla hem Türkiye’nin dört bir yanından çocuklar İstanbul ve Kadıköy’ü görecek hem de kendi yaş gruplarındaki diğer takımlarla rekabetçi bir ortamda spor yapmanın keyfini çıkaracak. Projenin ilk organizasyonu olan ‘Semih Şentürk Turnuvası’ ise geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe Fikirtepe Tesisleri’nde gerçekleşti. Turnuvaya hem İstanbul’un farklı semtlerinden hem de Türkiye’nin dört farklı şehrinden 16 amatör spor kulübü katıldı: Başakşehir Belediye Spor Kulübü, Gençordu Spor Kulübü, İnegölspor, Marmara Futbol Kulübü, Ihlamurkuyu Birlik Spor Kulübü, Erenler Futbol Kulübü, Beşyüzevler Spor Kulübü, Gölcük Karadeniz Spor Kulübü, Çanakkale Atletik Spor Kulübü, Yalovagücü Spor Kulübü, Bursa Yıldırımspor Kulübü, Çamlıca Spor Kulübü, Arabayatağı Spor Kulübü, Bulvarspor Kulübü, Kavacık Spor Kulübü, Avcılar Futbol Akademisi.

ŞAMPİYON ARABAYATAĞI
Toplam 332 minik sporcunun mücadele ettiği turnuvada katılımcı 16 takım 4’er takımlı 4 grupta mücadele etti. Grup maçları sonunda İnegölspor, Bursa Yıldırımspor, Bulvarspor ve Arabayatağı üst tura çıkmayı başardı. Üçüncülük maçında İnegölspor’u 1-0 mağlup eden Bursa Yılıdırımspor turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. Final maçında ise Bulvarspor’u 3-1 mağlup etmeyi başaran Arabayatağı, Semih Şentürk Turnuvası’nın şampiyonu oldu. Milli Takım ve Fenerbahçe’de önemli başarılara imza atmış, bu-gün Fenerbahçe 16 Yaş Takımının Yardımcı Teknik Direktörü olan ve turnuvaya ismi verilen Semih Şentürk ise turnuva sonrasında, “İzmir’den ilk geldiğimde annemin, babamın 15 yaşımda beni bıraktığı yerde, Fikirtepe tesislerimizde benim adıma turnuva düzenlenmesi beni çok heyecanlandırdı. Çok mutluyum. Çok güzel bir turnuva oldu. Keyifliydi en önemlisi de çocuklar da çok keyif aldılar” açıklaması yaptı. Organizasyonun ikinci ve üçüncü adımları da önümüzdeki iki ay boyunca atılacak. Cumhuriyet Turnuvası 29 Ekim’de, Can Bartu Turnuvası ise 16 Kasım’da yine ülkenin farklı şehirlerinden ve semtlerinden amatör kulüplerin bu kez 11 yaş altı takımlarının katılımıyla gerçekleştirilecek.


ARŞİV