Milliler tam gaz

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndaki beşinci maçında Almanya'yı da mağlup ederek grubunu yenilgisiz lider tamamladı.

25 Ağustos 2023 - 02:29

Belçika, İtalya, Estonya ve Almanya'nın ortak olarak düzenledikleri 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’na Türkiye hızlı bir giriş yaptı. 15 Ağustos’ta başlayan ve 3 Eylül’de sona erecek olan şampiyonada C Grubu’nda mücadele eden Milliler grup aşamasını kayıpsız lider olarak tamamladılar.

Dünya sıralamasında ilk sırada bulunan ve turnuvaya Sırbistan ile beraber en büyük favori olarak giren A Milli Takım, ilk maçında İsveç’i 3-0 mağlup etti. İkinci maçında Azerbaycan’la karşılaşan Türkiye bu maçta da set vermeden 3-0 galip geldi. Grupta üçüncü maçında Çekya ile oynayan Milliler bu maçtan da 3-1 galip ayrıldı. Yunanistan’ı da 3-0 yenen ve 4’te 4 yapan Milliler gruptan çıkmayı garantiledi. Grubun son maçını ise ev sahibi Almanya’yla oynayan A Milli Takım bu maçı da set vermeden 3-0 kazanarak grup maçlarını lider olarak tamamladı.,

Son 16 turunda A Grubu'nun 4'üncüsü Belçika ile eşleşen A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu karşılaşmayı 27 Ağustos Pazar günü saat 18.00'de Brüksel'de oynayacak. 

KALAMIŞ'TA HEYECAN DORUKTA
A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Avrupa macerası Kalamış’ta da heyecanı doruğa çıkardı. Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış Atatürk Parkı’na kurduğu dev ekrandan maçları takip eden Kadıköylüler hem maç heyecanını hem galibiyet sevincini hep beraber yaşadı. Turnuvanın grup aşamasından sonraki maçları da Kalamış’ta takip edilebilecek.

 


ARŞİV