Messi'li Arjantin dünya şampiyonu

Katar 2022 Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltı atışları sonrasında mağlup etmeyi başaran Arjantin dünya şampiyonu oldu.

19 Aralık 2022 - 11:36

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nı normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 sona eren finalde penaltı atışları sonucu Arjantin kazandı. Müthiş anların yaşandığı, dünya kupaları tarihine geçen maçın sonunda Messi ve arkadaşlarının sevinci görülmeye değerdi.

23. dakikada Messi ve 36. dakikada Di Maria'nın golleriyle 2-0 öne geçen Arjantin, Mbappe'nin 79 ve 81. dakikalarda bulduğu gollere engel olamayınca finalin normal süresi 2-2 sona erdi. Uzatmalarda Messi bir kez daha sahne aldı ve 109. dakikada Arjantin'i 3-2 öne geçirdi. Mbappe'nin cevabı geçikmedi ve 118. dakikada maç bir kez daha eşitliğe geldi: 3-3.

Penaltılarda Fransa adına topun başına gelen Coman ve Tchouameni atışlarında başarısız olunca Arjantin 2022 Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

Maç sonunda yaptığı açıklamada 'Çok acı çektik ama başardık' diyen Messi şunları söyledi: "Biliyorum bu kupayı bana Tanrı hediye etti. Bunu kalbimde hissediyorum. Bir an önce Arjantin'e gitmek istiyorum. Çılgınlar gibi sevinmek, kutlamak istiyorum. Çok acı çektik ama başardık. Şimdi bunun tadını çıkaralım."      


ARŞİV