Kızlar uçuyor Kalamış çoşuyor

2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda A Milli Kadın Voleybol Takımı engelleri bir bir geçerken maçların dev ekrandan toplu izlendiği Kalamış’ta büyük coşku yaşanıyor.

01 Eylül 2023 - 11:57

2023 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası ev sahibi ülkeler Estonya, Almanya, İtalya ve Belçika’da tüm hızıyla sürüyor. Turnuvaya en büyük favorilerden biri olarak giren ve dünya sıralamasında ilk sırada bulunan A Milli Kadın Voleybol Takımı ise engelleri bir bir aşmaya devam ediyor.

C Grubu’ndaki ilk maçlarını Almanya’da oynayan Milliler, İsveç, Azerbaycan, Yunanistan ve Almanya’yı 3-0, Çekya’yı ise 3-1 yenerek grup lideri olarak ilk aşamayı tamamladı. Son 16 turunda Belçika ile Brüksel’de oynayan A Milli Takım bu maçtan da 3-1 galip ayrılarak çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde ise Polonya ile oynayan kızlar bu mücadeleden de 3-0 galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Türkiye ile İtalya arasındaki yarı final maçı ise 1 Eylül’de yine Brüksel’de oynanacak. Final mücadelesi ise 3 Eylül Pazar günü yapılacak.

FİLEDE HEYACANIN ADRESİ KALAMIŞ
Son yıllarda gelenek haline gelen voleyboldaki milli heyecanın Kalamış Atatürk Parkı’nda dev ekrandan toplu olarak izlenme etkinliği Avrupa Şampiyonası’nda da devam ediyor. Grup maçlarındaki galibiyet serisi Kalamış’ta büyük sevinç yaratırken son 16 ve çeyrek final maçlarındaki heyecan ise görülmeye değerdi. Her yaştan Kadıköylü Kalamış’taki heyecana ortak olurken çok sayıda İstanbullunun da çevre semtlerden etkinliğe geldiği dikkat çekti.


ARŞİV