"Kaza değil cinayet"

Geçtiğimiz salı günü polis noktasından kaçarken firari Temel Ünlü'nün kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün, arkadaşları tarafından anıldı.

22 Temmuz 2023 - 16:47

18 Temmuz Salı günü sabah erken saatlerde, Bostancı Çetin Emeç Bulvarı'ndaki polis kontrol noktalarından kaçmak için aşırı hız yapan Temel Ünlü, bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün'e (51) çarparak ölümüne neden olmuştu. Sürücü Ünlü aracını olay yerinde bırakarak kaçmış daha sonra bir başkası polise başvurarak kazayı kendisinin yaptığını ileri sürmüştü. Ancak görgü tanıkları ve polisin çalışması sonucu aracı kullananın Temel Ünlü olduğu saptanmıştı. Olay yerinde kalan araçta ayrıca uyuşturucu ve alkol bulunmuştu. Temel Ünlü halen polis tarafından aranıyor.

KAZA YERİNNDE ANILDI 

Doğanay Güzelgün'ün arkadaşları ve bisikletseverler tarafından bir anma sürüşü gerçekleştirildi. Kazanın meydana geldiği yerde sabah saatlerinde buluşan yüzlerce bisikletli, 'Burada bir insan öldürüldü' pankartının arkasında konvoy oluşturdu. Bisiklet konvoyu Bağdat Caddesi üzerinden Kızıltoprak'a giderek sahil yolundan geri döndü. Bisiklet konvoyuna zaman zaman kaldırımdaki vatandaşlarda alkışlayarak destek oldu. Bazı bisikletlerin üzerinde 'Kaza değil cinayet', 'Bisikletime çarparsan ölürüm' pankartları dikkat çekti.


ARŞİV