Kalp sağlığı için pedal çevirdiler

Türk Kalp Vakfı ile Bisikletliler Derneği kalp sağlığına dikkat çekmek için Kalamış Parkı'nda “Kalbini Koru, Bisikletle Yaşama Bağlan” etkinliği gerçekleştirdi

14 Nisan 2022 - 10:58

Kalp hastalıkları hakkında bilgi vermek, kalp sağlığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla 12 ile 18 Nisan arasında gerçekleşen Kalp Sağlığı Haftasın'da çeşitli etkinlikler yapılıyor. Türk Kalp Vakfı ile Bisikletliler Derneği de el ele verdi;  Kalamış Parkı'nda 10 Nisan Pazar günü “Kalbini Koru, Bisikletle Yaşama Bağlan” etkinliğine imza attı. Kadıköy Belediyesi ile Academic Hospital'ın da destek verdiği etkinlikte, bisikletliler “Bisiklete bin, kalbini koru” sloganıyla Kalamış'tan Bostancı'ya kadar pedal çevirdi. 

“SPOR HASTALIKLARI ÖNLÜYOR”

“Pandemi nedeniyle iki yıldır etkinliği yapamıyorduk. Bu yıl kısıtlamaların kontrollü kaldırılması ile yapmak istedik.” diyen Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, şöyle devam etti: “Kalp hastalıkları dünyada bulaşıcı hastalıkların dışında ölüm oranı en yüksek olan hastalıklardır. Kanserden bile fazladır. Ülkemizde 2019 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü'nün verilerine göre 160 bin kişi kalp hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetti. 2020 ile 2021 yılları arasında ise 200 bin civarında kişi hayatını yitirdi. Ölüm oranı koronavirüsü nedeniyle çoğaldı. Bunu bizim azaltmamız lazım. O yüzden kalbimize sağlıklı bakmalıyız.”

Kalp hastalıklarının önlenmesinde sporun ve açık havanın etkisinin çok büyük olduğunu söyleyen Güven, “Bisiklet etkinliğine her yaşta kişi katılabilir. O yüzden kalp haftasında spor yapmaya dikkat çekmek için bisikleti tercih ediyoruz. Halkımızda farkındalık yaratmak istiyoruz. Spor yapmalıyız, sağlıklı beslenmeliyiz, sigara içmemeliyiz, kan değerlerimize baktırmalıyız.” dedi.

“SAĞLIK İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORUZ”

Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz da şunları söyledi: “Bisiklet hayatımız için bir joker gibi. Sağlık, spor, tasarruf, çevreyi korumak için size çok şey kazandırıyor. Bisikletin sağlık için ne kadar önemli olduğunu göstermek amacıyla bu etkinlikte bir araya geliyoruz; sağlık için pedal çeviriyoruz. Bu etkinlik bugün ülkemizin 32 farklı noktasında da  yapılıyor. Spor yaparak kaslarımızı güçlendiriyoruz. En önemlisi kalp kaslarımızı güçlü tutabilmek. Sağlığımız için spor çok önemli. O yüzden bisiklete binin.” 

 

ARŞİV