Kalamış'a padel tenis kortu geliyor

Kalamış Atatürk Parkı yenileniyor. Çalışmalar kapsamında parka iki tane padel tenis kortu yapılacak

15 Kasım 2023 - 12:02

Kadıköy Belediyesi'nin Kalamış Atatürk Parkı'nda bakım ve yenileme çalışmaları yapıyor. Çalışmalar sonrasında Kalamış'ta  mevcut var olan tenis kortlarının yanına iki adet padel tenis kortu yapılacak. Var olan beton zeminli halı saha ise yeşil alana dönüştürülecek. 

Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Taylan Apaydın yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Var olan beton zeminli halı sahayı söktük ve burayı yeşil alan yapıyoruz. Bunun dışında mevcut olan ve tahrip olan yolları yenileyeceğiz. Parkın içindeki yollar da yenilenecek. Dolayısıyla malzemeleri belli bir yerde stok yaptık. İnsanlar da bunu görünce sanırım çok fazla taş olduğunu, parkın betonlaştığını düşündüler. Oysa ki biz sadece halı saha ve tenis kortu dışında parkın içindeki yollarda da tamirat yapacağımız için malzemelerin hepsini bir yere dizdik. Şu an yapılan çalışmada ilave olarak herhangi bir betonlaşma söz konusu değil. Sadece ara bağlantı yollarını yapıyoruz. Buranın ara bağlantı yolları, halı sahamız ve kortlarımızın yanına da iki adet padel tenis kortu yapıyoruz. "

 

PADEL TENİS NEDİR?
Squash ve tenis sporlarının bir karışımı olarak tanımlanabilecek, rakete dayalı bir top sporu olan padel squash gibi kapalı bir alanda oynanıyor ancak tenisle de epey benzerliğe sahip. Oyun, tenis gibi ortada bir file ile oynanıyor ve kort da tenis kortuna çok benziyor. Tenisle aynı puanlama sistemine sahip sporda raketlerse tenisten farklı olarak telsiz.


ARŞİV