Kadınlar seriye bağladı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde B Grubundaki ilk 4 maçını da kazandı ve galibiyet serisini 19 maça çıkardı

22 Eylül 2023 - 02:04

2023 yılını Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu ile bitiren ve dünya sıralamasında ilk sıraya yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’da gerçekleşen Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde B Grubu’ndaki maçlarına da fırtına gibi başladı. Milliler B Grubu’nda, Brezilya, Japonya, Porto Riko, Belçika, Arjantin, Bulgaristan ve Peru ile mücadele ediyor. Gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar ise olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak.

4 MAÇ 4 GALİBİYET
Gruptaki ilk maçında Porto Riko ile karşılaşan A Milli Takım bu maçtan 3-0 galip ayrıldı. İkinci maçında ise Bulgaristan ile oynayan Milliler bu karşılaşmayı da set vermeden 3-0 ile bitirdi. Bu sonuçlarla liderlik koltuğunu sağlamlaştıran A Milli Takım, Peru ve Arjantin’i de 3-1’lik skorlarla devirerek ilk 4 maçından 4 galibiyet çıkarmış oldu. Türkiye bu sonuçlarla galibiyet serisini de 19 maça çıkardı. A Milli Takım grupta kalan 3 maçını da kazanarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları vizesini cebine koymak istiyor.

MİLLİ HEYECANIN ADRESİ KALAMIŞ
A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın maç heyecanıyla artık özdeşleşen Kalamış’ta olimpiyat elemeleri maçları da yine toplu olarak izleniyor. Elemelerin Japonya’da olması sebebiyle maçlar sabah erken saatlerde oynansa da Kadıköylüler hem sabah sporlarını yapıyor hem de milli heyecanı hep beraber yaşıyor. Gruptaki son üç maçın ilk maçlara göre daha geç saatlerde oynanacak olması nedeniyle daha fazla izleyicinin gelmesi bekleniyor.

MAÇ PROGRAMI
22 Eylül: 10.00 Türkiye-Brezilya
23 Eylül: 13.30 Türkiye-Japonya
24 Eylül: 10.00 Türkiye-Belçika


ARŞİV