Kadınlar Paris vizesini aldı... Rakipler belli oluyor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri maçlarını namağlup tamamlayarak olimpiyat hakkını elde etti. Olimpiyatlarda karşılaşacakları rakiplerden 6'sı belli oldu.

25 Eylül 2023 - 14:43

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'da gerçekleşen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri’nde B Grubu’ndaki tüm maçlarını kazanarak olimpiyat vizesini cebine koydu. Grubunda ev sahibi Japonya, Brezilya, Belçika, Arjantin, Peru, Bulgaristan ve Porto Riko ile mücadele eden Milliler, tüm maçlarını kazanırken 7 maçta rakiplerine sadece 3 set verdi. 2023 yazında önce Milletler Ligi'ni daha sonra Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanan ve dünya sıralamasında ilk sıraya yükselen A Milli Takım yenilmezlik serisini de 22 maça çıkardı. Türkiye'nin dünya sıralamasında ilk sıradaki yerini mayıs ayına kadar koruması da garanti altına alındı.

2 ÖNEMLİ ENGEL AŞILDI
Japonya'daki turnuvada ilk dört maçını kayıpsız geçerek hafta sonuna lider giren Milli Takım, gruptaki önemli rakiplerinden Brezilya ve Japonya'yı da hafta sonunda yaptığı maçlarda yenerek Paris 2024 Olimpiyatları vizesini aldı. Belçika ile oynadığı son maça prestij için çıkan Milliler bu maçtan da rahat bir oyun sonunda 3-0 galip ayrılarak galibiyet serisine bir halka daha ekledi.

RAKİPLER BELLİ OLUYOR
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar voleybolda toplam 12 takım mücadele edecek. Fransa'nın ev sahibi olarak katılacağı oyunlarda Türkiye'nin diğer rakipleri de belli olmaya başladı. Bu ülkeler Türkiye, Fransa, Sırbistan, Dominik Cumhuriyeti, Brezilya, ABD ve Polonya oldu. Diğer takımlar ise Milletler Ligi maçlarının ardından oluşacak dünya sıralamasına göre belirlenecek.

KALAMIŞ YİNE HEYECANIN ADRESİYDİ
A Milli Takım'ın olimpiyat elemeleri maçları her zaman olduğu gibi Kalamış Atatürk Parkı'na Kadıköy Belediyesi'nin kurduğu dev ekrandan toplu olarak izlendi. Ev sahibi Japonya ile olan saat farkı sebebiyle karşılaşmalar sabah erken saatlere denk gelmesine rağmen Kadıköylüler maçlara yine yoğun ilgi gösterdi. Her yaştan Kadıköylü hem Kalamış'ta güzel sonbahar havasının keyfini çıkarttı hem de voleybol heyecanını hep beraber yaşadı. 


ARŞİV