Kadınlar dünya voleyboluna damga vurdu

Voleybol FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde VakıfBank'ı 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, şampiyon oldu.

22 Aralık 2023 - 01:56

Çin'in Hangzhou kentinde düzenlenen FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Eczacıbaşı Dynavit ile Vakıfbank karşı karşıya geldi. Finalinde ilk kez iki Türk takımının karşılaştığı organizasyonda Eczacıbaşı Dynavit, 2015 ve 2016'nın ardından 3. kez mutlu sona ulaştı.

Karşılaşmaya etkili başlayan VakıfBank ilk seti 25-19 önde tamamladı. İkinci sette 12-4'den geri dönen Eczacıbaşı Dynavit, seti 25-23 kazanarak skoru 1-1'e getirdi. Büyük bir çekişmeye sahne olan 3. seti de Eczacıbaşı Dynavit 25-23 kazanarak finalde 2-1 öne geçti. Dördüncü setin son bölümünde oyuna ağırlığını koyan VakıfBank, seti 25-23 üstün bitirerek skoru 2-2'ye getirdi ve karar setine gidildi. Beşinci ve son seti 15-9 kazanan Eczacıbaşı Dynavit karşılaşmayı 3-2 kazandı ve şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşma sonunda kupasını kaldıran Eczacıbaşı Dynavit'ten Tijana Boskovic ise FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın "En Değerli Oyuncusu" (MVP) seçildi.

KADINLAR DÜNYA VOLEYBOLUNA DAMGA VURDU
Cumhuriyetin 100. yılında kadın voleybolu dünyaya da damga vurdu. A Milli Kadın Voleybol Takımı, temmuz ayında FIVB Milletler Ligi’nde tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Bu başarı sonrasında Milli Takım ilk kez dünya sıralamasında birinci sıraya çıktı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, 3 Eylül’de 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Milliler yine eylül ayında çıktığı Dünya Kupası adıyla oynanan 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı 7 maçı da kazanarak olimpiyat kotası aldı, aynı zamanda kupanın da sahibi oldu.

 

FİLEDE KADINLARA ÇİRKİN SALDIRI
Tüm bu başarılarına rağmen voleybolcu kadınlar da ülkedeki şiddet dalgasından kaçamadı. Geçtiğimiz hafta oynanan İmamoğlu Bld. – Malatya Nicer Hotel, Kadınlar Voleybol 1. Lig maçına şiddet damga vurdu. Nicer Hotel Voleybol takımı oyuncuları maç sonunda tribündeki grubun yabancı maddeler ile saldırısına maruz kaldı. Saldırıda bir kadın sporcu bacağından yaralandı. Yaşanan bu saldırıyı protesto amacıyla Türkiye İşçi Parti'si öncülüğünde bir grup kadın ise Caferağa Spor Salonu'nda yer alan Kadıköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Erkek şiddetinin hayatın her alanına sızdığını artık spor salonlarında kadın voleybolculara bile saldırılar gerçekleştiğini söyleyen grup "Eril şiddete son" sloganları atarak açıklamalarını bitirdi. 


ARŞİV