Kadıköylü sporcu Avrupa Şampiyonası'nda

Kadıköylü yelken sporcusu, hedefinin Avrupa’da ilk 10’a girmek olduğunu söylüyor

28 Temmuz 2016 - 16:08
Barsgan Dökmeci 18 yaşında. Yelken Milli Takımı sporcusu. Yelken sporuna 7 yaşında Marmara Yelken Kulübü’nde başladı ve halen kulübün sporcusu olarak spor yaşamına devam ediyor. Kadıköy’de yaşayan genç sporcu, bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlanıyor. 2011 yılında milli sporcu oldu ve Balkan Şampiyonası ile Dünya Şampiyonasına katıldı. Laser Radial sınıfında yarışıyor. Bu, Olimpiyat sınıfının bir alt kategorisi anlamına geliyor. Barsgan gelecek yıl olimpiyat sınıfında yarışmaya başlayacak. Bu arada Avrupa Yelken Şampiyonası Estonya’da 7-14 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Barsgan ülkemizi bu yarışmada temsil edecek milli sporcular arasında yer alarak ilçemize büyük bir gurur yaşattı.

“ŞAMPİYONAYA HAZIRIM”
Daha önce katıldığı yarışmalarda tecrübesiz olduğunu ancak artık hem tecrübe hem de yetenek olarak kendini hazır hissettiğini söyleyen genç sporcu, ‘Motivasyon ve fizik olarak iyi durumdayım. Hiç olmadığım kadar hazırım aslında. Hedefim Avrupa’da ilk 10 sporcu arasına girmek. Performansımla başarılı olacağımı düşünüyorum. Neler yapabileceğimi tahmin edebiliyorum’ dedi. Haftanın beş günü çift antrenman yapan Barsgan, öğleden önce eğer rüzgâr da iyiyse denize çıkıp iki saat denizdeki antrenmanlarını sürdürüyor. Buna ek olarak fitness sporuyla vücudunu güçlü tutmaya çalıştığını ifade ediyor.
İlk başladığınızda yelken sporunun zor gelebildiğini ancak sabırlı olup devam edenlerin başarılı olduğunu ifade eden genç sporcu, “Yelken sporu bana kolay kolay vazgeçmemeyi öğretti. Başarı kolay elde edilmez. Yine bir spor seçmek durumunda kalsam yelkeni tercih ederdim. Çünkü kişiliğinizi geliştiriyor” dedi.
Avrupa ile dünya çapında dereceler elde etmek istediğini anlatan Dökmeci, her sporcu gibi kendisinin de olimpiyatlarda yarışma hayalinin olduğunu belirtti. Dökmeci, çok disiplinli hazırlık süreci ve dünya çapında elde edilecek başarılarla olimpiyat düzeyinde bir sporcu olunabildiğini ifade ederek, gelecek yıl itibariyle olimpiyatlar için ciddi bir hazırlık dönemine gireceğini söyledi.

DÜNYADA İLK 30’DA
Barsgan Dökmeci genç yaşına rağmen başarılarıyla gelecek vadeden bir sporcu. Optimist sınıfında 2011’de Balkan 6.sı oldu. Dünya Şampiyonasına katıldı. Laser sınıfında Norveç’te Avrupa Şampiyonasına katıldı. Dünya Şampiyonası’nda Altın Grup’ta yarıştı ve 260 sporcu arasından dünya 30.'su oldu. 2015’te Laser 4.7 sınıfında yarışmaya başladı ve Türkiye 5.'liği kazandı. Türkiye çapında düzenlenen Yarı Yıl Kupasında 4. oldu. Laser 4.7 sınıfında 2015'te İstanbul şampiyonu oldu. Milli Takımın Estonya’da 7-14 Ağustos 2016 tarihinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası kadrosuna seçilmeyi başardı. Dökmeci Eylül ayında düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasında ise hedefinin birincilik olduğunu ifade etti.

ARŞİV