Kadıköy'de Pilates mevsimi başlıyor!

İki yılı aşkın bir süredir, yaklaşık 500’ü aşkın katılımcısıyla birlikte sürdürdüğümüz Pilates derslerimiz Ağustos ayında verdiği bir aylık moladan sonra tüm hızıyla tekrar başlıyor…

31 Ağustos 2012 - 13:02
Derslerimizde vücüdumuzun forma girmesini, karın ve bel inceltme metotlarını uygulamalı bir şekilde kullanıyoruz. Gurup Derslerimizde Pilates Topu, Stretch Bant, Pilates Çemberi derslerine kadar pek çok seçenek mümkün.
Vücudun duruşunu düzelten, doğru nefes tekniğini öğrenmemize yardımcı olan, hamilelik sonrasında mide bölgesinin toparlanmasını sağlayan derslerimiz, bel ve sırt ağrısının önlenmesine yardımcı oluyor. 12 yaşından sonra her yaş gurubunun yapabileceği dingin bir spor tekniği olan Pilates, özellikle kasları uzatarak çalıştırdığı için ergenlik yaşlarında gençlere tavsiye edilen bir aktivite.
Bu kurs ile katılımcılarımız hem forma girip hem de yeni çevre ediniyorlar. Örneğin aynı çevreden sıkılmış olan Aynur Karaoğlu kursumuza katılarak kaliteli, eğitimli ve yepyeni bir çevre edinip memnuniyetini şu sözler ile ifade etti: “Buraya geldiğim için çok mutluyum… Öneri üzerine buraya başladım ve şu an vazgeçemiyorum. Çok sıcak kanlı ve pozitif insanlarla harika vakit geçiriyoruz. Kendimi daha zinde ve sağlıklı hissediyorum.”
Her kesimden insana hitab eden bu spor dalı bütün katılımcılarımız için keyifli bir buluşma noktası haline geldi.
Pelates sadece bir spor dalı değil aynı zamanda bir yaşam tarzı. Birçok insan dışarıdan bakıldığında zorlu ve devamlılık isteyen bir spor dalı gibi görür pilatesi. Özellikle kilo vermek veya ağrılarını geçirmek için başlayan katılımcılarımız bir süre sonra ulaştıkları sonuçlara kendileri bile şaşırıyor. Her sporda olduğu gibi platesin de kendi içinde bazı aşamaları var. Ben bunu şöyle tanımlıyorum; ilk üç derste hiçbir fark hissetmezsiniz, beşinci derste sanki bir şeyler değişiyor, sekizinci derste zevk almaya başlıyorsunuz. Onuncu derste artık vazgeçemezsiniz ve son olarak yirminci derste hem ruhunuzda hem de bedeninizdeki değişimleri siz de hissedersiniz. Haraketli bir çalışma hayatınından sonra artık kendine zaman ayırmak isteyen katılımcımız Alpaslan Ersen bu dönemde aldığı kilolardan şikâyetçi olması üzerine bir arkadaşının tavsiyesi ile merkezimizdeki pilates dersine katıldığını, bunun kendisi için büyük ve başarılı bir başlangıç olduğunu ifade ediyor. Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nin Kalamış’taki derslerine katılması Alparslan Bey’in kilo vermesinde destekleyici bir etken olmakla birlikte sağlığına yeniden kavuşmasında da katkısı olmuş.
Pilatesin vücudun toparlanmasındaki etkisi artık inkar edilemez bir gerçek. Ancak bunun yanında insana verdiği özgüven enerji ve prezantasyon yeteneği ancak tecrübe edilerek anlaşılabilir. Alparslan Ersen pilates ile ilgili duygularını şu sözler ile dile getiriyor: “Başladığım günden beri yşadığım değişiklikten hem ben hem de ailem son derece memnunuz. Bir süre sonra 18 ve 22 yaşlarında oğullarım da benimle gelmeye başladılar ve bu bizim için hem spor hem de bir aile aktivitesi haline geldi.” 
Önümüzdeki sezon Eylül ayı ile başlayacak olan pilates derslerimiz Zumba Dansları ile kombine edileceğini duyan katılımcılarımız Arzu, Şebnem, Ferah, Berna, Gamze, Şükrü Murat ve diğerleri bu haberden çok memnun. Geçtiğimiz dönemde pilates ile vücutlarının toparlanarak şekle girdiğini ve proporsiyonlarınn son derece düzeldiğini belirten arkadaşlarımız şimdi de Zumba ile ter atmak istiyorlar. Latin müziğinin kıvrak ve bir anda insanı saran ritmi ile pilates programları eğlenceli ve parti niteliğinde geçecek. Profesyonel eğitici tarafından tamamen ücretsiz olarak sunulacak bu program eski üyelerimizi çok mutlu ederken yenilik peşinde olan ve hayatına sağlık ve renk katmak isteyen katılımcı adaylarımızı da oldukça heycanlandıracak.
Hepinizi ücretsiz Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkesi Plates ve Zumba derslerine katılmaya bakliyoruz.

Nurcan Bengin
(KGM Pilates Eğitmeni)

ARŞİV