Kadıköy'ün en güzel spor rotaları

Yüzme, bisiklet ya da koşu... Kadıköy’ün en güzel spor rotaları sporseverleri bekliyor.

18 Ağustos 2023 - 02:16

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Spor İstanbul, kullanıcı deneyimleri ve profesyonel sporcuların görüşleriyle İstanbul'un en güzel spor rotalarını belirledi. Yüzme, bisiklet ve koşu branşlarında seçilen rotalar içine Kadıköy'den 7 rota girdi. Denizle iç içe girmiş istanbul'da yüzme tutkunu sporseverler için belirlenen rotalar içinde Kadıköy'den 2 plaj var. Yaz aylarında hem serinlemek hem de spor yapmak iste- yen Kadıköylüler için Caddebostan ve Erenköy halk plajları en iyi rotalar listesinde. Caddebostan'ın C şeklindeki kapalı ağızlı plajları amatör yüzücüler için de en uygun koşulları sağlarken Erenköy geniş kumsalıyla öne çıkıyor.

TIRMANIŞ ETABI DA VAR
Bisikleti hayatının parçası yapan sporseverler için seçilen rotalar içinde Kadıköy'den 3 güzergâh yer alıyor. Bu rotalar Caddebostan-Pendik, Kadıköy-Bağdat Caddesi ve Caddebostan-Narcity arası. Caddebostan'dan başlayarak Pendik Marina'ya kadar giden 40 kilometrelik rota hem Marmara Denizi boyunca pedal çevirme olanağı vermesi hem de yükseltinin yok denecek kadar az olmasıyla İstanbul'un en iyi bisiklet rotalarından biri olarak kabul ediliyor. Kadıköy sahilden Bağdat Caddesi'ne giden rota uzun bisiklet yoluyla öne çıkarken Caddebostan-Narcity rotası içindeki 6 kilometrelik tırmanış etabıyla iddialı bisikletçileri bekliyor.

KOŞUDA İKİ PARKURLA LİSTEDE
Koşmayı tercih eden sporseverler içinse Kadıköy'den iki parkur listede. İlki Marmara Denizi boyunca uzanan ve tamamen düz ve asfalt zeminde ilerlediği için her sporcu ve antrenman tipine uygun olan 10 kilometrelik Dalyan-Caddebostan parkuru. Bu parkurun tersi istikamette Kadıköy Vapur İskelesi'nden başlayarak sürekli sahil hattından devam ederek ilerleyen 8 kilometrelik Kadıköy-Moda-Dalyan rotası da listedeki bir diğer Kadıköy rotası.

KADIKÖY’E KOMŞU ROTALAR
İstanbul’un en iyi spor rotalarında Kadıköy’e komşu çok sayıda farklı alternatif de var. Koşmayı sevenler için Validebağ Korusu ile Üsküdar-Salacak-Kuzguncuk arası sahil şeridi bunlardan biri. Bisikletine atlayıp biraz uzaklaşmak isteyenler içinse Üsküdar-Beykoz ve Beykoz-Anadolufeneri rotaları da iyi bir alternatif olabilir. Yüzmeyi severler için de Maltepe Orhangazi Şehir Parkı listeye giren rotalardan.


ARŞİV