Kadıköy'den Diyarbakır'a bisikletle farkındalık turu

Bisiklet kullanıcısı Can Niyazi Bad, bisikletli ölümlerine karşı kamuoyunda farkındalık yaratmak için Kadıköy’den Diyarbakır’a “Bisikletlileri Yaşatalım” turuna çıktı.

14 Ekim 2022 - 00:54

Son dönemde tüm Türkiye’de ölümle sonuçlanan bisiklet kazalarının sayısı arttı. Çok sayıda bisiklet kullanıcısı, şehir içi ya da şehir dışında trafik kurallarına aykırı davranan, dikkatsiz sürücüler yüzünden kazaya uğruyor. 13 yıldan beri İstanbul’da aktif olarak bisiklet kullanan Can Niyazi Bad da tüm bu ölümlere ve kazalara dikkat çekmek, kamuoyu oluşturmak ve kazalarda hayatını kaybeden bisikletlileri hatırlatmak için ‘Bisikletlileri Yaşatalım’ mottosuyla tura çıktı.

Geçtiğimiz temmuz ayında Bandırma’da bisiklet sürücüsü Savaş Kader’in yaşamını yitirmesi sonrasında bu tura karar verdiğini belirten Bad, bisiklet turuna geçtiğimiz hafta sonu Kadıköy’den start verdi. Can Niyazi Bad aralık ayında Diyarbakır’da son bulmasını planladığı tur kapsamında kazalarda hayatını kaybeden bisikletlilerin de ailelerini ziyaret edecek.

TUR GÜN GÜN SOSYAL MEDYADA
Tura başlamadan önce fikirlerini paylaşan Bad, “İstanbul’dan Diyarbakır’a farkındalık turu gerçekleştireceğim. Turun ismi de Bisikletlileri Yaşatalım. Bugüne kadar birçok arkadaşımızı yolda kaybettik. Bu turun amacı da hem kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak hem de bisikletliler arasındaki dayanışmayı artırmak. Rotamızda ilk Trakya daha sonra Ege, Akdeniz ve Antakya ile son durak Diyarbakır olacak. Yol boyunca daha çok bisikletçi arkadaşımıza ulaşmak ve Türkiye toplumuna bisikletin bir araç olduğunun anlaşılmasını sağlamak amacında olacağım” dedi.

Turda uğradığı tüm durakları ve rotasını gün gün sosyal medyada paylaşan Can Niyazi Bad’ın turunu takip etmek için Twitter ve Instagram’da ‘bisikletlileri yaşatalım’ hesabı takip edilebilir.

Twitter: https://twitter.com/MYasatal
Instagram: https://www.instagram.com/bisikletlileri_yasatalim/


ARŞİV