Kadıköy Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Yaz Spor Okulları, bu yıl da çocuklara dopdolu bir yaz tatili yaşattı. 30 Haziran’da başlayan program, üç dönem boyunca devam ederek 29 Ağustos’ta sona erdi.
Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Yaz Okulları’na üç dönem boyunca toplamda 1200 çocuk katıldı. 7–12 yaş grubundaki çocuklar; basketbol, futbol, voleybol, yüzme, tenis, masa tenisi, zumba, satranç ve çeşitli eğitsel aktivitelerle buluştu. Eğitimler, Kadıköy Belediyesi’ne ait Kalamış Spor Merkezi, Selamiçeşme Özgürlük Parkı Spor Merkezi ve Koşuyolu Parkı Spor Merkezi’nde uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirildi.
Yaz Spor Okulları’nın son gününde Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da çocuklarla bir araya geldi. Çocuklara yaz okullarına katılımlarının anısına madalya takdim eden Kösedağı şunları söyledi: “Yaklaşık 1200 çocuğumuzla 2 ay boyunca çok güzel zamanlar geçirdik. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, zumba, tenis, satranç gibi birçok branşta değerli hocalarımız eşliğinde eğitimler aldınız. Tüm hocalarımıza emekleri için teşekkür ediyorum. Hepinizin gayreti ve katılımı bizim için çok değerli.”