Kadıköy'de artık çocukların da festivali var

Kalamış Yaz Festivali ile yetişkinler için sanatla dolu 2 aylık program düzenleyen Kadıköy Belediyesi, çocuklar için de bir festivali hayata geçirdi: Yazzfest. Çocuklar, 14 Temmuz'da başlayan Yazzfest ile gün boyu mini bowling, survivor, ağ labirent gibi oyunlarla eğelenceli vakit geçirerek sosyalleşecek

20 Temmuz 2023 - 21:15

Kadıköy Belediyesi'nin bütün bir yıla yayılan ve sanattan spora, kültürden eğlenceye kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen festivallerine bir yenisi daha eklendi. Çocukların tatillerine bambaşka bir renk daha katacak 'Yazzfest' başladı. 14 Temmuz Cuma günü açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın yaptığı festival 3 Eylül Pazar gününe kadar sürecek.

"YAZ BOYU DEVAM EDECEK"

Aynı yerde kışın Buzzfest düzenlediklerini hatırlatan Başkan Odabaşı, "Yaz ayları için de Yazzfest'i düzenledik. Çocuklar için geniş bir alanda bir çok oyun parkurundan oluşan oyun alanı hazırladık. Anne ve babalar Kalamış Yaz Festivali'nde konserlerde şarkı dinleyip filmlerini izlerken çocuklar da Yazzfest oyun parkurlarında yaz tatilinin keyfini çıkaracak. Bu festival yaz boyu devam edecek" dedi. 

"BAŞKA SÜRPRİZLERİMİZ DE OLACAK"

Önümüzdeki haftalarda Mahallemde Çocuk Tiyatrosu etkinliğini de paylaşacakları bilgisini veren Başkan Odabaşı, "Başka parklarda da sürpriz etkinliklerimiz olacak. Kadıköy yediden yetmişe herkes için birbirinden renkli etkinliklerle kültürün ve sanatın başkenti olmaya devam edecek" dedi.

FARKLI OYUN PARKURLARI VAR
Kalamış Atatürk Parkı'nda gerçekleşecek festivalde hem sosyalleşip hem eğlenceli saatler geçirecek çocukları birbirinden farklı oyun alanları bekliyor. Survivor, modüler park, ağ labirent, twister, mini golf, mini futbol ve mini bowling alanlarında çocuklar doyasıya oynayabilecekleri gibi onları gün içinde atölyeler ve sürpriz etkinlikler de bekliyor olacak.

Yazzfest alanı her gün 11:00-23:00 saatleri arasında çocukları misafir edecek. Oyun parkurlarından Survivor Parkuru’na 4-8 yaş grubu çocuklar refakatçi ile 8-12 yaş grubu çocuklar refakatçi olmadan katılım sağlayabilecek. Modüler Parkura 2-6 yaş grubu çocuklar refakatçi ile katılırken 6-12 yaş grubu çocuklar refakatçi olmadan oyun alanına girebilecek. 3-12 yaş grubu çocukların katılım sağlayabileceği ağ labirent içinse refakatçi ağ içine giriş yapmadan sadece gözlemci olarak katılım sağlayabilecek.

Kalamış Atatürk Parkı'ndaki festivalin giriş ücreti 50 TL ve çocuklar oyun alanlarına çorapla katılım sağlayabiliyorlar.


ARŞİV