Kadıköy Caddebostan'dan kanatlandı

Eğlenceli ve sıradışı havacılık etkinliği Red Bull Uçuş Günü, Caddebostan Sahili’nde gerçekleşti. Binlerce izleyicinin takip etkinliğin her anı eğlenceli ve heyecan doluydu.

20 Ağustos 2022 - 00:24

Kadıköy Caddebostan Sahili 14 Ağustos Pazar günü, eğlenceli ve sıradışı havacılık etkinliği Red Bull Uçuş Günü’ne ev sahipliği yaptı. Güzel havada binlerce izleyicinin takip ettiği etkinlik eğlence, yaratıcılık ve heyecanın iç içe geçtiği anlara sahne oldu.

Katılımcıların tamamen el ürünü, mekanik ve yaratıcılıklarını kullanarak yaptıkları uçuş makinalarıyla 6 metrelik bir rampadan suya atlayarak havada en uzun mesafeyi kat etmeye çalıştıkları eğlenceli bir yarışma olan Red Bull Uçuş Günü, ilk kez 1992 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşti. Etkinlik ise Türkiye’de ilk kez 2008 yılında yapıldı. 2019 yılında yine Caddebostan Sahili’nde yapılan organizasyonu 200 binden fazla kişi izlemişti.

32 TAKIM MÜCADELE ETTİ
Organizasyon jüri üyeleri ve sunucuların takımları tek tek gezip, uçuş makinalarının nasıl çalıştığı hakkında bilgi almaları ve izleyicileri bilgilendirmeleriyle başladı. Yarışma öncesi ekiplerin hepsinin 78 metrelik dünya rekorunu kırmak için iddialı oldukları görüldü. Dans Fabrika ekibinin seyircileri ve ekipleri coşturmasıyla başlayan yarışmada önce ilk 16 takım yarıştı. Verilen arada dünyanın en önemli akrobasi pilotlarından Dario Costa, Caddebostan semalarında izleyicileri hayran bırakan bir performans sergiledi.

Diğer 16 takımın atlayışlarını da gerçekleştirmesi sonrasında jürinin puanlamalarıyla yarışmanın sonuçları da belli oldu. Red Bull Uçuş Günü 2022’nin şampiyonu, yaratıcılık ve performans puanlamasında ilk sırayı alan Redkids onthe Sky oldu. Birincilik ödülü olarak yurtdışında gerçekleşecek bir Red Bull Uçuş Günü etkinliğini yerinde izleme hakkı elde eden pilot Doğaner Doğan törende, "Çok mutluyuz, hep birlikte çok büyük bir emek sarf ettik. Seyircilere de bu güzel günde burada oldukları için ve katılımcıları destekledikleri için teşekkür ediyoruz" dedi. İkinci sırayı alan Suuuus’hi Team ekibi pilotu Nil Kemer, ödül olarak akrobasi pilotu Darid Costa ile uçuş imkânı kazanırken, Air Kiss ekibi üçüncülüğü elde etti. Yarışma sonunda en uzun uçuş ödülü Alaaddin takımının olurken, sürdürülebilirlik ödülü ise Gaang takımına gitti.


ARŞİV