Judocu bayanlar İstanbul'da kapıştı

Gelecek yıl Judo Erkekler Dünya Kupası da Türkiye’de yapılacak.

12 Ekim 2012 - 08:54

Judo Dünya Bayanlar Kupası İstanbul'da düzenlendi. 6 Ekim 2012 Cumartesi günü İstanbul Bağcılar Spor Salonu’nda 20 ülkenin katılımıyla düzenlenen uluslararası turnuva ile Türkiye ilk defa Dünya Bayanlar Judo Şampiyonasına ev sahipliği yapmış oldu. Şampiyonaya, 4 kıta 17 ülkeden toplam 96 kadın sporcu katıldı.
Şampiyonanın basın toplantısı; Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, İstanbul İl Spor Müdürü Numan Güzey ile emekli SAT Komandosu ve spor eğitmeni Namık Ekin’in de katılımıyla WOW Hotel’de düzenlendi. Toplantıya; Judo Bayanlar Dünya Kupası’na katılan kadın sporcular da iştirak etti.
Federasyon Başkanı Fatih Uysal yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bir ilk olarak, judoda Bayanlar Dünya Kupası’nı düzenliyoruz. Organizasyona; Türkiye, Kanada, Türkmenistan, ABD, Romanya, Almanya, İsrail, Bulgaristan, Fransa, San Marino, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, İngiltere, Sırbistan, Moğolistan, Hollanda, Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Kosova katıldı. İstanbullu sporseverler Cumartesi günü dev bir judo şöleni yaşadı. Önümüzdeki yıl Judo Erkekler Dünya Kupası da Türkiye’de yapılacak” dedi.
 
BRAVO SİZE
“Judo Bayanlar Dünya Kupası”na 28 sporcu ile katılan milli takımımız; 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 6 madalya alarak müsabakalara damgasını vurdu.
48 kg.’da yarışan Dilara Lokmanhekim ve +78 kg.’da mücadele eden Kübra Kara ise bronz madalyanın sahibi oldu.
Müsabakaların son maçında 7+8 kg.’da final mücadelesine çıkan iki milli sporcumuzdan Belkıs Zehra Kaya altın madalya, Gülşah Kocatürk ise gümüş madalya aldı.
48 kg.’da yarışan sporcumuz Sümeyye Akkuş ve 52 kg.’da yarışan Ayşe Saadet ARCA final maçlarını şanssız bir şekilde kaybedince gümüş madalya alan diğer sporcularımız oldu.
Bu madalyalar ile milli takımımız ülke sıralamasında ise Almanya’nın ardından ikinci sırada yer aldı.
 

ARŞİV