İstanbul'da sporun kalbi Caferağa Spor Salonu

Sezonda 1000-1200 müsabakaya evsahipliği yapan ilçemizin en önemli spor tesislerinden olan Caferağa Spor Salonu’na sahip çıkılması, korunması, eksiklerinin ve ihtiyaçlarnını giderilmesi gerekiyor.

22 Ağustos 2012 - 16:15
 
Orası sadece Kadıköy’ün değil, İstanbul’un gözde bir spor merkezi. 1980’li yıllarda yapılsa da baştan aşağı bakıma ihtiyacı olsa da Kadıköy ve İstanbul’da sporun kalbinin attığı özel mekânların başında geliyor Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu. “Neden sporun kalbinin attığı yer?” diye sorarsanız eğer cevabı çok basit. Gazete Kadıköy Spor Servisi olarak yaptığımız küçük bir araştırmayla çok çarpıcı bir sonuca ulaştık Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu ile ilgili. İstanbul ili kapsamında Caferağa Spor Salonu da dâhil olmak üzere tüm salonlarda sezon boyunca profesyonel, amatör kulüpler, okul sporları ve öğrencilerin spor faaliyetleri de dâhil olmak üzere yaklaşık olarak 3000-3500 müsabaka oynanıyor. Buraya kadar normal. Asıl önemli nokta ise şimdi vereceğimiz bilgi. Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu ise sezon boyunca yaklaşık 1000-1200 müsabakaya, İstanbul geneli müsabaka sayısına oranlarsak bu da İstanbul’daki salon müsabakalarının 3’te 1’i demek. Yılların yorgunluğuna ve bakıma ihtiyaç duymasına rağmen ilçemizdeki tek spor merkezi Caferağa Spor Salonu’nun İstanbul için ne kadar önemli olduğunun kesin kanıtı olarak dikkat çekiyor.

KADIKÖY İÇİN ZENGİNLİK
Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu Kadıköy’ün sahip çıkılması, korunması, özenle eksikleri ve ihtiyaçları giderilmesi gereken spor mabedi. Belki birçok Kadıköylünün veya İstanbullu’nun hatıralarının olduğu bir mekân. Fenerbahçe Spor Kulübü yıllarca kullandı. Fenerbahçe Ülker Arena’nın tamamlanmasıyla Caferağa’dan ayrıldı. Ancak hala yüzlerce kulüp ve sporcu Caferağa’nın otantik, nostaljik ambiyansında spor yapmanın zevkini yaşıyor. İlgililerin daha etkin hamleleriyle bir an önce günümüz şartlarına daha uygun yapıya acilen kavuşturulması gereken mekân sporun kalbi konumunda olunca hakkında bazı haberler de yer alıyor zaman zaman medyada. Bunlardan biri de salona büyük bir spor kulübümüzün voleybol takımlarının taşınacağı yönünde. Ancak bu konuda resmi makamlara henüz herhangi bir başvuru olmadığı İstanbul İl Spor Müdürlüğü’nün üst düzey yetkililerince belirtildi. Zaten uzmanlar da Caferağa’nın basketbol ağırlıklı bir salon olduğunu, teknik nedenlerle ulusal ve uluslararası profesyonel voleybol müsabakaları için uygun olmayacağını vurguluyorlar.

ARŞİV