İstanbul maratona hazır

N Kolay İstanbul Maratonu’nun 44. bu pazar koşulacak. Maratona 60 bin kişinin katılması bekleniyor

04 Kasım 2022 - 00:07

Dünyanın kıtalararasında koşulan tek maratonu N Kolay İstanbul Maratonu’nun 44’üncüsü, 6 Kasım Pazar günü koşulacak. Yarışın basın toplantısı geçtiğimiz hafta Fişekhane’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşti. 8 KM halk koşusu, 15 KM ve 42 KM olarak koşulacak olan yarışların başlangıç noktası Altunizade. Üç yarış da farklı noktalarda tamamlanacak. Halk koşusu, Dolmabahçe’de biterken, 15 KM yarışı ise Yenikapı etkinlik alanında tamamlanacak. 42 KM maratonu ise Sultanahmet Meydanı’nda son bulacak.

Üç yarışa toplamda 60 bin kişinin katılması bekleniyor. 15 KM ve 42 KM yarışlarına 3 binin üzerinde yabancı sporcu kayıt yaptırdı. Erkeklerde 41, kadınlarda ise 15 olmak üzere toplamda 56 elit atlet parkura çıkacak.

‘BİSİKLET YARIŞININ ÇABASINDAYIZ’
Elit atletlerde kadınlarda ilginç bir rekabet olacak. 2016 yılında bu yarışı ilk 2 sırada bitiren 2 atlet, 6 yıl sonra yeniden karşı karşıya gelecek. 6 yıl önce birinci olan Kenyalı Agnes Barsosio ve 2. olan Etiyopyalı Sechale Dalasa, yeniden karşı karşıya gelecek. Erkeklerde ise 42 KM’yi 2 saat 10 dakikanın altında koşan tam 11 atlet yer alacak. Toplantıda konuşan Ekrem İmamoğlu, “Gerçekten kıymetli dostlarımız var. Bu koşuyu 40. kez koşacak olan hemşehrimiz var. İnşallah Cumhuri- yetin 100. yılında 41. kez koşacak ve kendisine ’41 kere maşallah’ diyeceğiz. Maratonda gönüllü olan birçok gencimiz var. Bu yarışa bir de kardeş getirme çabasındayız. Kıtalararası bisiklet yolculuğunu yapmanın çabasındayız. Başarılı ve coşkulu bir gün olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.


ARŞİV