İşitme engelli kadınlar parkedeydi

Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı oyuncularından Ecrin Köse ile Esin Bilgili, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda oynanan maçta rakip oldular.

14 Aralık 2023 - 19:12

Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı oyuncularından Ecrin Köse ile Esin Bilgili, Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde oynanan Kadıköy Basketbol ile Gallardo arasındaki maçta karşı karşıya geldi. Caferağa Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Esin Bilgili Kadıköy Basketbol forması giyerken, Ecrin Köse de Gallardo için mücadele etti. Karşılaşmanın sonunda Gallardo, Kadıköy Basketbol'u 69-43 mağlup etti.

Ecrin ile Esin'in bu ligde oynamasına destek veren Kadıköy Basketbol'un ve Türkiye İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı'nın yardımcı antrenörü Burcu Pelister yaptığı değerlendirmede, "Uluslararası Sağırlar Basketbol Federasyonu (DİBF) kurallarıyla FIBA'nın kuralları aynı. Kızlarımız, milli takımda da FIBA'nın kurallarına göre oynuyor. Bu yüzden işitme engelli basketbolcuların bu seviyelerde oynayabileceğini söyleyebilirim. Bütün kulüplerimiz, işitme engelli kızlarımızı rahatlıkla oynatabilir" dedi.

Gallardo'nun guardı Ecrin Köse daha üst seviyeleri istediğini söyleyerek hedefinin 2. Lig olduğunu dile getirirken Esin Bilgili de "Engeli olan arkadaşlarımızı spor yapmaya davet ediyorum. Her şeyi yapabiliyoruz. Arkadaşlarımızla iletişim kurabiliyoruz veya topu görebiliyoruz. İşitme engeli bizim basketbol oynamamız için engel değil" şeklinde konuştu.


ARŞİV