Haliç'ten kürekçiler geçti

Haliç geçtiğimiz hafta yapılan uluslararası kürek yarışlarıyla tüm İstanbullara su sporlarını tekrar hatırlattı. Türk ve yabancı toplam 22 kulüpten 360 sporcunun kürek çektiği yarışlarda, Kadıköy temsilcisi Moda Kürek Kulübü de dereceye girmeyi başardı

23 Haziran 2022 - 23:32

İstanbul’un en güzel noktalarından biri olan Haliç'te geçtiğimiz hafta Uluslararası Haliç Kürek Yarışları (Golden Horn Rowing Cup) düzenlendi. 18 Türk kulübü ve 4 yabancı kulübün yer aldığı etkinlikte 360 sporcu kürek çekti.

Masterlar Mix, Kadınlar, Erkekler, Master Kadınlar, Master Erkekler, U19 Kadınlar ve U19 Erkekler kategorilerinde düzenlenen yarışlara İstanbulluların ilgisi de yoğundu. Mücadeleler Azapkapı Sahil Parkı, Eyüp Sahil Parkı, Hasköy Parkı ve Nuri Killigil Parkı’na kurulan ekranlardan da takip edildi. Golden Horn Rowing Cupta ilk üçe giren ekipler için Miniatürk İskelesi’ndeki etkinlik alanında ödül töreni de gerçekleştirildi. Ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

HALİÇ’TE KADIKÖY ESİNTİSİ:
Daha bir yaşını doldurmayan, geçtiğimiz yıl ekim ayında amatör bir ruhla kurulan Kadıköylü kürek takımı Moda Kürek Kulübü, Haliç’teki yarışlarda dereceye girmeyi başardı. Kadıköy temsilcisi Master Erkekler kategorisinde 2. oldu. Ulaş Gürpınar’ın arkadaşları ve ‘kürek dersi almak istiyoruz’ diyen yaklaşık 50 öğrenciyle kurduğu Moda Kürek, Fenerbahçe’de Dalyan Sahil’de bulunuyor. Teknelerine katledilen kadınların isimlerini veren, kadın ağırlıklı bir kulüp olarak logolarına mor renk ekleyen Moda Kürek, kısa sürede su sporlarında Kadıköy’ün gururlarından oldu. Yarışlar sonunda kategorilerde ilk üçe giren takımlar şöyle oluştu:

MASTERLAR MIX
1- Galata Kürek C
2- Canottieri San Remo
3- Galata Kürek A

KADINLAR
1- Galatasaray
2- Altınboynuz A
3- Haliç Kürek

ERKEKLER
1- Galatasaray
2- Fenerbahçe
3- Şişecam Çayırova

MASTER KADINLAR
1- C.R.C Thessaloniki
2- İdealtepe Amatör Balıkçılar
3- Haliç Kürek B

MASTER ERKEKLER
1- Galata Kürek A
2- Moda Kürek A
3- Altınboynuz A

U19 KADINLAR
1- Fenerbahçe
2- Galatasaray
3- Şişecam Çayırova

U19 ERKEKLER
1- Galatasaray
2- Fenerbahçe
3- Şişecam Çayırova


ARŞİV