Haliç kürekle şenlendi

Haliç hafta sonu uluslararası kürek yarışlarına ev sahipliği yaptı. Organizasyon sırasında Haliç Su Sporları Merkezi’nin açılışı da yapıldı.

16 Haziran 2023 - 01:32

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenleyicilerinden olduğu Uluslararası Golden Horn Haliç Kürek yarışları hafta sonu Haliç’te gerçekleştirildi. 68 ekipten 340 sporcunun katıldığı yarışlar 6 kilometrelik yarış parkurunda yapıldı. Deniz küreği dört çifte tekneleri ile yapılan yarışlar, kadınlar, erkekler, master kadınlar, master erkekler, master mix, U19 kızlar ve U19 erkekler kategorilerinden oluştu. Yarışlar sonunda kadınlarda Altınboynuz 1’inci, İdealtepe Amatör Balıkçılar Kulübü 2’nci, Vira Denizciler ve Şişecam Karması ise 3’üncü oldu. Erkeklerde ise Galatasaray 1’incilik elde ederken, Şişecam Spor Kulübü 2’nci, Altınboynuz ise yarışları 3. sırada tamamladı.

Kadıköy temsilcisi Moda Spor Kulübü ise master kadınlarda 4’üncülük, 5’incilik ve 6’ncılık elde ederken, master erkeklerde kazandığı 2’ncilik daha sonra hakem kararıyla 9’nculuğa düşürüldü.

HALİÇ SU SPORLARI MERKEZİ AÇILDI
Yarış organizasyonu sırasında İBB’nin inşasını yaptığı Haliç Su Sporları Merkezi’nin açılışı da yapıldı. Açılış törenine ve kupa seremonisine katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise burada yaptığı konuşmada, “İstanbul’da su sporlarıyla ilgilenen 80’e yakın kulübümüz var. 5 adet butik su sporları merkezini de İstanbul’a kazandırmaya çalışıyoruz. 3 tarafı denizle çevrili ülkemizin su sporlarında hak ettiği yerde olmadığını hepimiz biliyoruz. Çok güzel tesisler yapıldı, yapmaya devam ediyoruz. Tesislerle olimpizm ruhu elde edilmiyor. Tesislerle olimpiyat kazanılmıyor ya da ev sahipliği yapılmıyor. İstanbul’a olimpiyat ruhu kazandırmak öncelikli hedeflerimiz arasında” dedi.


ARŞİV