Goller farkındalık için atıldı

Kadınlar 25 Kasım vesilesiyle kadına şiddete dikkat çekmek için Selamiçeşme’de futbol turnuvası düzenledi.

01 Aralık 2023 - 12:03

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin organize ettiği ve Kadıköy Belediyesi'nin de desteklediği 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında futbol branşında 'Farkındalık Turnuvası' düzenlendi. Bu yıl beşinci kez düzenlenen turnuvaya katılan Kocaeli Kadın Gücü, Pendik Güven Spor (A ve B Takımı), Sarıyer Spor Kulübü ve Trabzon Samandıra Spor Kulübü iki gruba ayrılarak karşılıklı maçlar yaptı. Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki halı saha tesisinde gerçekleşen turnuvanın sonunda kupayı Kocaeli Kadın Gücü takımı kazandı.

‘KÜÇÜK YAŞTA FARKINDALIK’

Turnuvanın organizasyonunu da üstlenen Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kadın Futbol Takımı İdari Sorumlusu İlkim Ecem Emre, turnuvayı bu yıl beşinci kez düzenlediklerinin altını çizdi ve şunları söyledi: "Kadın futbolunun daha görünür olması, özellikle 25 Kasım haftasında buna dikkat çekebilmek ve farkındalığı artırabilmek için düzenlediğimiz bir turnuva. Bu sene farklı takımlardan genç kızların katıldığı bir formata geçiş yaptık. Onların da daha küçük yaştan bu farkındalığı edinmelerini aslında amaçlıyoruz. O yüzden anlamlı da bir hafta. Biz aslında Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak organizasyonu yapıyoruz. Kadıköy Belediyesi de zaten bizim kampüsümüzün de içinde olduğu yerel yönetim. Onlardan da saha anlamında, organizasyon anlamında destek alıyoruz. O yüzden de kendilerine teşekkür ediyoruz."

Üniversite öğrencisi ve kadın futbol takımı oyuncusu Sude Yiğit ise turnuva hakkında, "Hem kadın futbolunu teşviki hem kadına şiddetin önlenmesi konusunda çok büyük eksikliklerimiz var. Dilerim ki mesajlarımız gerekli yerlere ulaşır" yorumunu yaptı.


ARŞİV