Gençlik kış olimpiyatlarında kara tablo

2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali (EYOWF), 12-19 Şubat 2011 tarihleri arasında, Çek Cumhuriyeti’nin Liberec kentinde buz hokeyi, figür pateni, kayaklı koşu, kayakla atlama, kuzey kombinesi...

04 Mart 2011 - 13:06

2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali (EYOWF), 12-19 Şubat 2011 tarihleri arasında, Çek Cumhuriyeti’nin Liberec kentinde buz hokeyi, figür pateni, kayaklı koşu, kayakla atlama, kuzey kombinesi, alp disiplini, snowboard ve biathlon olmak üzere 8 branşta düzenlendi.
Türkiye’yi oyunlarda Alp disiplini, biathlon, kayaklı koşu, kayakla atlama, snowboard, figür pateni olmak üzere 6 branşta 35 sporcu temsil etti. Çocuklara ve gençlere temel olimpik değerler çerçevesinde okullar için eşlik eden eğitim programı dahilinde Fair- Play, hoşgörü, dayanışma, karşılıklı anlayış ve dostluk, çocuk ve gençlerin spor faaliyetleri ve boş zaman aktivitelerinin anlamlı yerine getirilmesi için motive etmek, genç yetenekli sporcular için kariyer ortamı oluşturmak gibi ana amaçlarla düzenlenen Avrupa Olimpik Gençlik Festivali’nde sporcularımız için sonuçlar pek parlak olmadı. Sporcularımızın genel olarak olimpiyatlardaki başarısızlığı kış olimpiyatlarında tekrarlandı. Sporcularımızın dallarında ilk 10’a bile girememesi üzüntüye neden oldu.


ARŞİV