Filenin kalbi Türkiye'de atacak

Geçtiğimiz yıl da ev sahipliği yaptığımız, voleybolda kulüpler bazındaki en büyük organizasyonlardan FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası bir kez daha Türkiye’de oynanacak.

15 Eylül 2022 - 16:02

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ yaptığı açıklamada, organizasyonu bir kez daha gerçekleştirmeye hak kazanıldığını açıkladı. Ülkemizi Vakıfbank ile Eczacıbaşı Dynvit’in temsil edeceği organizasyon 12- 18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl Ankara’da yapılan ve finalde İtalyan ekibi Imoco’yu 3-2 yenen Vakıfbank’ın şampiyon olduğu organizasyonun bu sene hangi şehirde gerçekleşeceği ise henüz netleşmedi. Ancak geçtiğimiz yıl Ankara’da gerçekleşen organizasyonun bu sene İstanbul’da düzenlenmesi bekleniyor.

2026’YA ADAY OLDUK
Voleyboldan geçtiğimiz günlerde bir önemli haber daha geldi. Federasyon Başkanı Üstündağ, Türkiye olarak 2026’da gerçekleşecek Dünya Şampiyonası’na aday olmak için çalışmalara başlandığını açıkladı. Üstündağ, “Bu büyük organizasyona aday olmak için devlet büyükleriyle ön görüşmelerimizi yaptık. Bu büyük organizasyona talibiz. Türkiye voleybol seyircisi artık salonlara sığmıyor” dedi.


ARŞİV