Fikirtepe'nin şampiyonluk öyküsü

Sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fikirtepe Dumlupınar, taraftarının önünde çıktığı son maçını 7-2 kazanarak kupasını kaldırdı. Önümüzdeki sezon Kadıköy’ü, Süper Amatör Küme’de temsil edecek tek takımın Başkanı Murat Ünal, teknik heyetiyle şampiyonluğa giden yolculuğu konuştuk

01 Temmuz 2022 - 11:15

Fikirtepe... Gerçekleşen ya da gerçekleşemeyen kentsel dönüşüm projeleriyle alt üst olmuş mahalle kültürünü, geçmişten gelen bağlarla bir avuç insanın amatör bir futbol kulübü üzerinden yaşatmaya çalıştığı semtin adı. Fikirtepe Dumlupınar ise bu semtin amatör kulübü... Bu kulübün amatör kümedeki mücadelesi mutlu sonla bitti.

Kadıköy’ü İstanbul 1. Amatör Küme’de temsil eden ekiplerimizden Fikirtepe Dumlupınar, şampiyon olarak Süper Amatör Küme’ye yükseldi. 17. Grup’ta mücadele eden takım, sezon boyu başarılı bir performans göstererek rakipleri üzerinde hakimiyetini kurdu. Oynadığı 18 maçın 16’sında sahadan galibiyetle ayrılan Fikirtepe Dumlupınar sadece bir maçta mağlup oldu. Geçtiğimiz hafta en yakın rakibi Selamsız önünde sezonu şampiyon olarak kapatma başarısını gösteren Fikirtepe, son maçında ise kupasına kavuştu.

DOLU TRİBÜNLER ÖNÜNDE
Son maçında Beykoz Yenimahalle’yi, Fikirtepe’deki Fenerbahçe Tesisleri’nde ağırlayan şampiyon, dolu tribünlere karşı oynamanın keyfini da sürdü. Halen mahallede oturan ya da kentsel dönüşümün hengamesinde başka yerlere savrulsa da mahallesini, dostluklarını unutmayan her yaştan onlarca Fikirtepelinin doldurduğu tribünler maç boyu büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı. Tribünlerde, ‘Şimdi neredesin, nereye taşındınız?’ cümleleriyle başlayan sohbetler zaman zaman saha içine kayıp ’14 numara kim, 3 numara iyi çocukmuş’ futbol yorumlarıyla şenlendi. Tribünlerde tanıdık simalar da vardı. Teknik direktör Güvenç Kurtar, eski İstanbul Gençlik ve Spor Müdürü Vedat Bayram, Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Oltulu ile siyasi partilerin Kadıköy temsilcileri de Fikirtepelileri yalnız bırakmadılar.

‘SEMT KÜLTÜRÜ TAKIMIMIZA YANSIDI’
Tribünler ile saha kenarı arasında en çok koşturan isimlerden biri olan kulüp başkanı Murat Ünal başarılı geçen sezonun gururunu da yaşıyordu. Mahalle kentsel dönüşümle beraber çok farklı sorunlarla karşı karşıya kalsa da bunu geçmişe dayanan bağları ve kültürleriyle aşmaya çalışıyorlar. Şampiyon takımda mahallenin çocuklarıyla dışarıdan transfer edilen yeni isimleri kaynaştırmayı başarmışlar. Başkan Murat Ünal, “Mahallemiz kentsel dönüşümden dolayı yıkıldı ama dostluklarımız ve komşuluk ilişkilerimiz sayesinde, Fikirtepe’de hep var olan semt kültürününde olumlu havası takımımıza yansıdı ve başarılı olduk” diyor.

Teknik sorumlu Muzaffer Aydın ile yardımcı hoca Cem Tunç Yıldırım da aynı konunun altını çiziyor: “Sezon başından itibaren şampiyonluk hedefiyle yürüdük. Bunda da başarılı olduk. Sezon öncesinde şampiyonluk amacıyla iyi bir kadro kurmuştuk. Bazen çok iyi kadrolar kursanız da olmaz ancak bizim takım çok iyi arkadaşlık ortamı, iyi bir kaynaşma yarattı. Zaten şampiyonluk da bu arkadaşlık ortamıyla geldi.”

GOLE BOĞDULAR
Tribünlerdeki şampiyon tezahüratları ve yakılan meşalelerle sahaya çıkan Fikirtepeli oyuncalarsa maç boyu unvanlarına yakışır, rahat bir oyun sergilediler. Rakip Beykoz Yenimahalle’yi 7-2 mağlup eden Fikirtepe Dumlupınar, geçtiğimiz yıl şampi- yon olarak çıktığı 1. Amatör Küme’de de şampiyon olarak hem Süper Amatör’ün yolunu tuttu hem de iki sene üst üste şampiyonluk sevinci yaşamış oldu. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle beraber kupa için özel hazırlanmış tişörtlerini giyen takım ve teknik ekip kupa seremonisi için yerlerini aldı. Ancak önce bir başka şampiyonu beklemeleri gerekiyordu. İlk kupa kaldırma sırası grubunda şampiyon olan Fikirtepe Dumlupınar’ın U-12 takımındaydı. Çocukların kupalarını kaldırması ve taraftarları önünde kupayla şampiyonluk turu atması herkese eğlenceli anlar yaşattı.

KUPASINA KAVUŞTU
Sıra artık şampiyon A Takım’a gelmişti. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Ali Muhammed Tanrıyaşükür’ün verdiği şampiyonluk kupası tecrübeli kaptan Salih Kırtay’ın ellerinde yükselirken havai fişekler atıldı, meşaleler yakıldı. Uzun zamandır zorlu bir süreçten geçen, farklı adreslere yolları düşse de semt kültürünü bağlarıyla ayakta tutmaya çalışan Fikirtepeliler şampiyonluğun coşkusuna kendilerini kaptırdılar. Kupayla fotoğraf çektirenler, futbolculardan bayrak veya formaları için imza alanlar bir anda saha içini doldurdu. Kadıköy’ü önümüzdeki sezon Süper Amatör Küme’de temsil edecek tek takım olan Fikirtepe Dumlupınar, dayanışması ve kültürüyle bu zorlu görevinden altından kalkmaya hazır.


ARŞİV