Fenerbahçe Opet Sultanlar Ligi şampiyonu

Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi final serisi 5. maçında Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit’i 3-0 mağlup etti ve seriyi 3-2 kazanarak üst üste 2. kez şampiyon oldu

24 Nisan 2024 - 17:22

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, Vodafone Sultanlar Ligi Final Etabı serisinde Eczacıbaşı Dynavit’i 3-2’lik skorla mağlup ederek üst üste 2. kez toplamdaysa 7. kez Sultan Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Ligde normal sezonu zirvede tamamlayan Fenerbahçe Opet, yarı finalde Türk Hava Yolları’nı eleyerek final serisine kaldı. Final serisinde rakibi Eczacıbaşı Dynavit’e karşı ilk maçı 3-1 kazanıp, 2. karşılaşmayı 3-2 kaybeden Fenerbahçe Opet 3. mücadelede rakibini 3-0 yenerek seride 2-1 öne geçti. Fenerbahçe Opet 4. maçtan 3-0 mağlup ayrılınca seriye 2-2'lik eşitlik geldi. Şampiyonun belirlendiği son maç 21 Nisan Pazar günü Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleyle belli oldu.

Ali Koç, Ekrem İmamoğlu,Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve federasyon yönetim kurulu üyelerinin de takip ettiği final serisinin 5. maçında Fenerbahçe Opet maçı 3-0’lık skorla tamamladı ve  şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. 90 dakika süren maçı 25-18, 25-22 ve 27-25 setler sonunda 3-0 kazanan sarı lacivertliler üst üste 2., toplamdaysa 7. şampiyonluğuna kutladı. Sarı-lacivertli ekip, bu sonucun ardından tarihinde 7’nci kez lig şampiyonluğu kupasını müzesine götürdü. Fenerbahçe, daha önce 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2014-2015, 2016-2017 ve 2022-2023 sezonlarında şampiyon olma başarısı gösterdi.

RÜYA TAKIM ÖDÜLLERİNİ ALDI

En iyilerin ödüllendirildiği törende Rüya Takım için seçilen 6 oyuncudan 5’i Fenerbahçe’den olurken, en iyi pasör çaprazı Eczacıbaşı Dynavit’ten Tijana Boskovic oldu; En iyi smaçör: Ana Cristina, En iyi pasör: Bojana Drca, En iyi libero: Gizem Örge, En iyi orta oyuncu: Eda Erdem Dündar,En iyi pasör çaprazı: Tijana Boskovic oldu. Melissa Vargas ise MVP Ödülü, En Hızlı Servis Ödülü (110 km) ve Dünya Baltacıoğlu Uluslararası Başarı Ödülü olmak üzere 3 ödülün birden sahibi oldu.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK SPOR KULÜBÜ”

Şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulunan Gizem Örge; “Gerçekten bugün midemde kilom kadar ağırlık vardı. Bütün sezonun stresini midemde hissettim. Ne yemek yiyebildim, ne uyku uyuyabildim. Bizim için çok önemliydi, mücadele dolu bir sezondu. Eczacıbaşı'nı tebrik etmek istiyorum. Voleybolseverlere çok güzel bir seri izlettik. Takımımla gurur duyuyorum. Final serisinde 5. maçı oynamak kolay değildir. Fizik açıdan zor olmasının yanı sıra psikolojik olarak da ayakta kalmak zordur. Bu eşiği sağlam şekilde aştık, takım olarak çok iyi bir performans gösterdik. O yüzden takımla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin sadece futbola değil bütün amatör branşlara yatırım yaptığının altını çizen Örge, "Doğru yatırım, spora verilen değer ortada. Dünyanın en büyük spor kulübü deyişi lafta olan bir şey değil. Doğru yatırımlar yapılıp doğru ilgi gösterilince başarı geliyor. Fenerbahçe bunun için en iyi örnek. Başta '7. Adam' olmak üzere yanımızda olan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ARŞİV