Fenerbahçe derbide 4-2 mağlup

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 26. haftasında Fenerbahçe Petrol Ofisi, Beşiktaş United Payment’a konuk oldu. Derbide kazanan taraf 4-2’lik skorla ev sahibi Beşiktaş oldu

01 Nisan 2024 - 14:23

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 26. hafta Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiyle tamamlandı. Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Stadı’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Petrol Ofisi deplasmandan 4-2 mağlup ayrıldı. Gaziosmanpaşa’da karşılaşan iki rakibin karşılaşmasını Batuhan Bayar,  Can Orhan Çelebi ve Yakup Yapıcı yönetti. Heyecan dolu maça geçen hafta Galatasaray Petrol Ofisi’ni 2-1’lik skorla geçen Fenerbahçe, maça hızlı başlayan taraf oldu. Maçın 23. dakikasında alınan penaltıyı gole çeviren Zenetha Goeıeman Coleman skoru 1-0’a getirdi. Golün ardından rakipten cevap gecikmedi ve 36. dakikada Beşiktaşlı Shameeka Nıkoda Fıshley skoru 1-1’e getirdi. Fıshley 42 ve 59’da attığı gollerle hattrick yaparak skoru 3-1 yaptı. 73. dakikada Opa Clement Tukumbuke’nin golüyle skor 4-1’e oldu. Skor tabelasında sonucu belirleyen isim ise 80. dakikada attığı golle Fenerbahçeli Haley Laıner Berg oldu ve ev sahibi Beşiktaş 4-2’lik skorla derbide kazanan taraf oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe, 62 puana sahip lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde ve 57 puan ortalamasıyla 3. sıraya yükseldi. Karşılaşma öncesinde Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Hasan Arat, 150. maçına çıkan Didem Karagenç’e forma Hediye edip başarılar diledi.

“FUTBOLUN İÇİNDE OLUN”

Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Altın Mimir ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Işıl Zeybek, basın mensuplarına konuştu. Mimir, kadınların futbolun içinde aktif rol alması gerektiğine vurgu yaptı, “İşte Beşiktaş bu. Çok heyecanlıyız. Dün akşam oynanan basketbol maçının ardından bugün kızlarımızın gösterdiği performans bizi çok mutlu etti. Bütün kadınlarımıza sesleniyoruz, futbolun içinde olun. Hakem olun, futbolcu olun, yönetici olun. Futbolcularımız bizi gururlandırdı bugün, teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Işıl Zeybek ise mücadelenin keyifli geçtiğini belirterek, “Bir derbi maç oynadık. Çok keyifli bir mücadele oldu. Kazanmak da güzeldi. Eminiz kızlarımız daha güzel sonuçlara imza atacak. Her zaman yanlarındayız. Kadın taraftarlarımızı da tribünlere davet ediyoruz” diyerek taraftara çağrıda bulundu. Fenerbahçe, ligin 27. haftasında 14 Nisan Pazar günü Amed Sportif Faaliyetler Kadın Futbol Takımını konuk edecek. Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nin ev sahipliği yapacağı müsabaka saat 13.00’te başlayacak.


ARŞİV