“Fenerbahçe Atatürk’ün izinden giden bir kulüp”

Duayen gazeteci ve yazar Uğur Dündar, ‘Sevdamız Fenerbahçe’ kitabının söyleşisi için CKM’de Kadıköylülerle bir araya geldi. Dündar, “Cumhuriyet’in 100.yılında, Fenerbahçe Stadına ‘Atatürk’ isminin verilmesi çok anlamlı, helal olsun Fenerbahçe Yönetimi’ne ve Fenerbahçelilere” dedi

26 Aralık 2023 - 12:32

Gazeteci ve yazar Uğur Dündar, Fenerbahçe Spor Kulübü hakkında yazdığı ‘Sevdamız Fenerbahçe’ isimli kitabının söyleşisi için Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) okurlarıyla bir araya geldi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın da katıldığı söyleşi 23 Aralık Cumartesi günü yapıldı. Konuşmasında nasıl Fenerbahçeli olduğunu anlatan Dündar, “Babam Fenerbahçelidir ve bana Çanakkale Savaşı’nı anlatırken, başta Fenerbahçeliler olmak üzere bütün spor kulüplerimizin genç sporcularının çok şehit verdiğini anlattı. Ayrıca Fenerbahçe’nin Millî Mücadele’ye nasıl destek verdiğini hepimizin bildiği o kayıkhaneden Anadolu’ya silah, asker ve cephane sevkiyatını anlatarak benim gözümde ve çocuk dünyamda hakikaten efsanevi bir tablo yarattı. O günlerden itibaren Fenerbahçeli oldum” dedi. 

FENERBAHÇE’NİN EFSANELERİ 

Kitapta, Atatürk ile Fenerbahçe arasındaki hiç kopmayan bağın anlatıldığını söyleyen Dündar, “Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değer ve Türk kadınının Cumhuriyet’in ilanından itibaren, adım adım nasıl sosyal yaşamımızda önemli konumlara geldiğini de anlatan bir roman” şeklinde konuştu. Kitapta Fenerbahçe’nin efsanelerine yer verdiğini ifade eden  Dündar, “Kitabın kapağında Galip Kulaksızoğlu, Zeki Rıza Sporel, Can Bartu, Lefter Küçükandonyadis ve Münir Nurettin Selçuk var. Anıtkabir’in önünde de başta Eda Erdem Dündar kaptanımız olmak üzere, kadın voleybolcularımız ve en önde de romanın içinde de yer aldığı için, Sayın Başkanımız Ali Koç var” dedi. 

"FENERBAHÇE ATATÜRK’ÜN İZİNDE "

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç için Dündar, “Ali Bey’in dediği gibi, ‘Atatürk’ün hangi kulübü desteklediği önemlidir, ama ondan da önemlisi hangi kulübün Atatürk’ün izinden gittiğidir’. Fenerbahçe Atatürk’ün izinden giden bir kulüp” şeklinde konuştu. İlk imzalı, Sevdamız Fenerbahçe kitabını Ali Koç’a gönderdiğini vurgulayan Dündar, kitabın ikinci baskısında Ali Koç’un kendisine yazdığı cevabi mektubunu kullanacağını açıkladı. 

FENERBAHÇE ATATÜRK STADI 

Dündar Sevdamız Fenerbahçe kitabından şu bölümü paylaştı: “Fenerbahçe Stadına, Atatürk isminin verilmesi her şeyden önce, ‘paradan daha değerli olgular vardır’ anlamını taşıyor. Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı, Trabzon Sporlusu, vatanını milletini seven kim varsa yüzünü gülümsetecek bir şey bu. Bazı şeyler, bazı isimler her şeyin herkesin üstündedir. Cumhuriyet’in 100.yılında, Fenerbahçe Stadına Atatürk isminin verilmesi çok anlamlı, helal olsun Fenerbahçe Yönetimine ve Fenerbahçelilere. Bu her biri birer kahraman olan insanlar var olduktan sonra, buradaki enerjiyi gördükten sonra ülke olarak, evelallah sırtımızın yere gelmeyeceğini çok iyi görüyorum”. 

Uğur Dündar konuşmasının ardından okurları için  Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları Kitabevi’nde kitabını imzaladı. 

 

ARŞİV