Fenerbahçe Alagöz Holding yeniden EuroLeague şampiyonu

FIBA Kadınlar EuroLeague finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding, Fransız temsilcisi Villeneuve d’Ascq LM ile oynadığı maçı 106 - 73’lük skorla kazanarak üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu

15 Nisan 2024 - 17:15

12-14 Nisan tarihlerinde Mersin’de düzenlenen FIBA Kadınlar EuroLeague Final Four organizasyonu 14 Nisan Pazar günü oynanan final karşılaşmasıyla tamamlandı. Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen final karşılaşmasında Fenerbahçe Alagöz Holding, Fransız ekibi Villeneuve d’Ascq LM’yi 106 - 73’lük skorlar geçerek üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.  Kadınlar EuroLeague normal sezonunda oynadığı 16 maçın 14’ünü kazanarak grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, çeyrek final serisinde eşleştiği Perfumerias Avenida’yı 2 - 0’lık skorla geçti ve Final Four’a katılım hakkı kazandı. Bu skorla birlikte sarı lacivertliler üst üste dördüncü, toplamda onuncu kez Final Four’da yer almış oldu.

MERSİN’İ YENEREK KUPAYA UZANMIŞTI

Fenerbahçe’nin yarı final karşılaşmasında rakibi, geçen sezon finalde 99 - 60’lık skorla mağlup ettiği ÇBK Mersin oldu. Fenerbahçe bu kez yarı finalde karşılaştığı ÇBK Mersin’i 89-80’lik skorla geçerek sahadan ayrıldı ve adını üst üste üçüncü kez finale yazdırdı. Yarı final müsabakasında ÇBK Mersin karşısında Kayla McBride 25 sayıyla maçın skoreri oldu. Nikolina Milic 15 sayı, 11 ribaund ile double double yaparken, Emma Meesseman 17, Napheesa Collier 12, Yvonne Anderson 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

Fenerbahçe’nin finalde rakibi olan Villeneuve d’Ascq grubunu 8 galibiyet, 6 mağlubiyetle dördüncü sırada tamamlayarak üst tura çıkmıştı. Çeyrek final serisinde Macar ekibi HUN-Therm’i 2-1’lik seriyle geçen Fransız ekibi, yarı finalde USK Prag’ı 84-78 yendi ve kupanın sürpriz ekibi olarak adını finale  yazdırdı.  

MVP KAYLA McBRİDE 

Maça 6-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, Burke-Zellous ile öne geçen Fransa ekibi karşısında Nikolina Milic- Yvonne Anderson -Kayla McBride üçlüsü ile skor üstünlüğünü ele aldı ve farkı 6’ya çıkardı. Yüksek skorlu geçen periyotu 28-27 önde bitiren Fenerbahçe, ikinci çeyrekte 40-40 eşitliğin ardından Emma Meesseman önderliğinde 9-0’lık seri ile 49-40 öne geçti. Milic ile skoru çift hanelere taşıyan sarı lacivertli ekip, Yvonne Anderson’ın son saniye üçlüğüyle soyunma odasına 58-45 üstün gitti. Üçüncü çeyrekte Collier ile etkili olan Fenerbahçe bu periyodu da 77-61 önde tamamladı. Dördüncü çeyrekte farkı açmaya devam eden Fenerbahçe Alagöz Holding, maçı 106-73 kazandı ve üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.Final maçının en skorer ismi Napheesa Collier 33 sayıyla katkı yaparken, Emma Meesseman 22, Kayla McBride 17, Nikolina Milic 16 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşırken, Yvonne Anderson da 13 asit yaptı.

Final Four'un MVP’si Kayla McBride Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finalinin en değerli oyuncusu seçildi. Kayla McBride'ye ödülünü FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak takdim etti. Sarı lacivertli ekip maçın ardından büyük sevinç yaşadı ve kupa coşkusunu taraftarlarıyla birlikte kutladı. Servet Tazegül Spor Salonu'nda düzenlenen kupa töreninde Fenerbahçeli basketbolculara madalyalarını Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer verdi.

 


ARŞİV