Espor’un kalbi İstanbul’da attı

Global Espor Oyunları 2022 Dünya Finali, İstanbul’da gerçekleşti. Oyunlara 60 ülkeden 300’ün üzerinde sporcu katıldı.

22 Aralık 2022 - 14:21

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor İstanbul, Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) ve Global Espor Federasyonu (GEF) işbirliği ile İstanbul’da düzenlenen Global Espor Oyunları Finali 2022 geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı. Organizasyona 60 ülkeden 300’den fazla sporcu katıldı.

Türkiye organizasyonda, DOTA 2 kategorisinde finalde Peru temsilcisine yenilerek gümüş madalyayla turnuvayı tamamladı. Street Fighter V: Champion Edition kategorisinde Tayvan birincilik kürsüsüne çıkarken, eFootball finalinde, İran temsilcisi "Hasan_Player1" Bayern Münih takımıyla, Manchester United ile oynayan Brezilya temsilcisi "Eduardinho_PR"i mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

2036 İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da etkinliğin son gününde ziyarette bulundu. Turnuvada yarışan tüm katılımcılara başarı dileklerinde bulunan İmamoğlu, İstanbul'un doğu ile batının, birçok medeniyetin, birçok kültürün buluşma noktası olduğunu vurgulayarak "Bu nedenle dünyayı birleştiren bir etkinliğin İstanbul'da yapılması bu açıdan çok kıymetli. 2036 Olimpiyat Oyunları'na aday şehir olan İstanbul'un bu süreçte böylesine değerli ve uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapması önemli bir adım" dedi.

Global Espor Oyunları finalleri, 2023'te Suudi Arabistan, 2024'te Çin, 2025'te Birleşik Arap Emirlikleri ve 2026'da da Amerika Birleşik Devletleri'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.


ARŞİV