Eruygun engel tanımadı

Fenerbahçe’nin milli atleti Batuhan Eruygun, iki sene kanserle mücadele ettikten sonra hayata tekrar tutundu. Eruygun, 23. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda “60 metre engelli”de Balkan Şampiyonu oldu

22 Şubat 2018 - 15:42

23. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası bu yıl İstanbul’da düzenlendi. Düzenlenen şampiyonada Türkiye Milli Takımı 10 madalya alırken, şampiyonada üç de Türkiye rekoru kırıldı. Günün en çok konuşulan altınına ise Fenerbahçe’nin milli atleti, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Batuhan Eruygun ulaştı. Yaklaşık 3 yıl önce kanser teşhisi konulan Eruygun, zorlu bir tedavi sürecine girmiş, yakınlarının desteği ve atletizme olan sevgisi ile 2 yıl sonra hastalıktan kurtulmuştu. Tekrar spora başlayan Eruygun, düzenli antrenmanlarının ardından hedeflediği başarıyı bu yılın başında yakaladı. Eruygun, geçen cumartesi günü Ataköy’de bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Atletizm Salonu’nda düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda 60 metre engellide Balkan Şampiyonluğu’nu kazanırken, elde ettiği 7.90’lık derecesiyle de Türkiye rekorunu kırdı.

“HAYALLERİMİN ÖTESİNDE BİR ŞEY”

Gazetemize konuşan Batuhan Buğra Eruygun, iki yıl önce arkadaşları tarafından yapılan sürprizden bahsederken, “Açıkçası uzağı da göremiyorum. Tribünden baktığımda arkadaşlarım resmimin basılı olduğu tişörtleri giymişlerdi. Ben fark edemedim yakına gelene kadar. Önce tribüne gelip bana selam verdiler ve Türkiye Şampiyonası’nda 60m engellide yarıştılar. Sonrasında salonda resimlerim gösterilmeye başlandı ve madalyalarını ben verdim. Çok güzel bir organizasyondu. Çok mutlu ettiler. Hayatımda yaşadığım en güzel duygulardan biriydi. 2 sene sonra aynı şampiyonaya geldim ve bu sefer ben Türkiye şampiyonu oldum. Güzel bir duyguydu. Rekor istiyordum ama orada rekor çıkmadı. Türkiye Şampiyonası’nın ardından 2 hafta sonra Balkan Şampiyonası İstanbul’daydı. Burada Türkiye rekoru ile birlikte Balkan şampiyonu olmak hayallerimin ötesinde bir şeydi. Sporcular yarışma esnasını değil de finişi ve sonrasını hayal ederlermiş. Ben de onu hayal ediyordum. Sonrasında nasıl koşacağım, nasıl sevinirim planladığınız gibi olmuyormuş. Ben bayağı koştum, burada bir turu tamamlayacaktım neredeyse. Çok güzel duygular yaşadım, tarifi mümkün değil. Bunun için çok çalıştım ve sabır gösterdim, hak ettiğimi düşünüyorum” dedi.

“UMUT OLMAK ÇOK HOŞ”

Hastalık anında ne olacağının bilinmediğini, son yaşanabileceğini ya da güzelliklerin bir başlangıcı olabileceğini dile getiren Milli Atlet Eruygun, “Ben hep bundan sonrasının güzel olacağını düşünüyorum çünkü babamın bana söylediği bir şey vardı; ‘hayatta hiç kimse çok mutlu ya da çok mutsuz olmamıştır. Mutluluktan sonra bir mutsuzluk, mutsuzluktan sonra ise mutluluk var’ derdi. Onlar benim kötü günlerimdi ve geçtiği zaman mutlaka iyi günlerin geleceğini biliyordum. Zaten en kötü gündeyim, ondan bir tık iyisi her zaman daha iyi olacaktı. Ben çok zirvede bir mutluluk yaşadım bundan sonra. Başarının her türlüsü kıymetli; altın madalyayı Türkiye’ye getirmek, rekor kırmak... Böyle şeyler yaşadıktan sonra başarı almak ekstra kıymetli. Çok olumlu mesajlar alıyorum bu konuda. Herhangi bir sıkıntısı olan, sporla alakası olmayan insanlar bana yazıyor ve diyorlar ki; ‘benim bir sıkıntım vardı senin haberini okudum ve bu bana güç verdi. Buna üzülmemem gerektiğini, hayatta çok güzel şeyler olabildiğini, sıkıntımın geçeceğine inandırdın.’ Bu şekilde mesajlar almak beni çok mutlu ediyor. İnsanlara umut olmak çok hoş bir duygu. Küçüklere de güzel örnek olduğumu düşünüyorum. Sabrettiğinizde mutlaka kazanan siz oluyorsunuz. Allah’a şükretmek gerekiyor her zaman ve inançlı olduğunuz zaman o inanç size acayip bir direnme gücü veriyor. ‘Nasıl yaptın? Çok güçlüsün’ diyorlar ama ben sadece yatıyorum ve ilaç veriyorlar. Sonrasında ilaçlar tedavi ediyor. Allah iyileştiriyor aslında sizi. Çok şükür ki bana da yardım etti, hayallerimi gerçekleştirdi şükürler olsun.” diye konuştu.

HEDEF OLİMPİYAT

“Çok zor zamanlar geçirdim ve artık güzel günlere geldik” diyen Eruygun hedefini şöyle anlattı: “2016’da durumum çok iyi olmasına rağmen yaşadığım hastalık nedeniyle Rio’ya gidemedim. En iyi zamanlarımda hep önüme engeller çıktı. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda koşmanın haylini kuruyorum. Bugüne kadar isteyip de başaramadığım hiçbir şey yok. İki kez kanseri yendim ve yeniden şampiyon oldum. Olimpiyat hedefime de ulaşacağıma inanıyorum.”

“MUTLU VE GURURLUYUZ”

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar da Eruygun’u makamında kabul ederek tebrik etti. Pınar, fakültenin bilimsel çalışmalarla Türk sporuna her zaman hizmette bulunduğunu, sahip olduğu tecrübe ve bilgiyle Türk sporunun daha iyi yerlere gelmesine katkı da bulunmalarının yanı sıra bünyelerinde yetişen öğrencilerin elde ettiği gerek ulusal gerek uluslararası başarılarla mutlu olduklarını ve gururlandıklarını ifade etti. 


ARŞİV