Emre'nin büyük başarısı

Türk Telekom’un başarılı alt yapı basketbolcusu Emre Dağcı Amerika yolunda...

21 Şubat 2013 - 13:57
Türk Telekom’un başarılı alt yapı basketbolcusu Emre Dağcı Amerika yolunda...
 
Türk Telekom altyapı basketbolcusu Mustafa Emre Dağcı, ülke çapında basketbol tutkunu genç yetenekleri ortaya çıkarma amacıyla düzenlenen “The Challenge” projesi kapsamında bin 200 genç arasından seçilerek Amerika'ya gitmeye hak kazandı. Emre Dağcı’nın hedefi NCAA Üniversite Ligi’nde oynamak.
Türkiye’de düzenlenen “The Challenge” (Oyununu Göster) projesi, 3 yetenekli genç basketbolcuya Amerika kapısını açtı. Türkiye’den Anadolu Efes takımının başarılı basketbolcusu Sinan Güler’in yaptığı basketbol gösterisinin video görüntülerini izleyerek, hareketlerin aynısını uygulamaları istenen genç basketbolcular bu görüntüleri kaydettiler. İstanbul, İzmir ve Ankara’dan toplam bin 200 sporcunun elemelerini, NBA Bireysel Gelişim Antrenörü Christopher Thomas yaptı. Finale kalan 30 sporcu, 4 buçuk saat süren zorlu bir elemeden daha geçti. Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü basketbol altyapısından yetişen Mustafa Emre Dağcı, seçilenler arasına girme başarısı elde ederek Amerika’ya davet edildi. Dağcı’nın aralarında bulunduğu 3 genç yetenek, basketbolun anavatanı Amerika’da basketbol dolu günler yaşayacak.
Sporcular 8-14 Şubat tarihlerinde Indiana, 14-18 Şubat arasında ise Houston’da saha kenarında NBA maçı izleme, Cristopher Thomas ile birebir yapılacak özel bir antrenman, Nike’ın özel eğitmeni John Lucas ile antrenman yapma, bir hafta grup idmanı, üniversite gezisi gibi aktivitelerde bulunacaklar.
16 yaşındaki Dağcı’nın kariyerinde; Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Minik Takımı’nda Ankara üçüncülüğü ile birlikte Türkiye birinciliği bulunuyor.
 

ARŞİV