Ekim'de pilates'le forma girin!

Ücretsiz yapılan Pilates derslerimizden maksimum verimi elde etmeniz için küçük ipuçları vermeye devam ediyoruz.

04 Ekim 2012 - 15:06

Mevsim geçişlerinde insanlar kendinde, evinde, sosyal yaşamında ve ilişkilerinde değişiklik yapmaya daha meyilli olur. Yapılan araştırmalara göre eylül ve ekim aylarında diyete başlayanların sayısının normalden dört kat, spor yapmaya başlayanların ise iki kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Biz de bu Ekim’i “yeniden forma girme zamanı” olarak belirleyelim ve kendimize zaman ayıralım…
Yediklerimize-içtiklerimize dikkat ederken haftada en az üç defa düzenli spor yapmaya özen gösterelim. Pilates bütün sporların beraberinde yapılabilecek bir egzersiz türü olduğu için yaşamımızın bir yerlerinde hayatımıza dahil edilmesi gereken bir egzersiz çeşididir.
Pilates ile günlük hayatınızda yaşayacağınız kas gerginliğiniz ve stresiniz azalacak gevşemenize yardımcı olacak vücudunuza ve ruhunuza iyi gelecektir. Günlük hayatta hareket kabiliyetini arttıracağı gibi koordinasyon becerinizi de geliştirecektir. Kendinizi aniden iyi hissedeceksiniz ve bu his uzun zaman devam edecektir.
Pilates’in koşu, bisiklet, tenis, kayak, yüzme gibi performans sporlarının başarısında ileriye dönük katkıları tartışılamaz. Pilates yapmak yaşla birlikte gelen hareket kısıtlamaları ve sertliklerin oluşmasını geciktirir ve engeller.
İnsanların kafasında spor yaparken zorlanmaya bağlı acının olumlu olduğu yargısı vardır. Bu yanlış bir yargıdır. Pilates yaparken acı çekmemelisiniz. Hareketin zorlanma noktasında acı çekilmemeli ve limitlerde durulmalıdır. Bilinçli olarak pilates’e yeni başlıyorsanız nefesinizi ritimli ve kontrollü yavaş diyebileceğimiz bir şekilde alıp vermelisiniz. Nefes alıp verirken zorlanma noktalarında nefesi verip, gevşeme sırasında almalısınız. Zorlanma noktasında asla nefes tutulmamalıdır. Pozisyon nefes almanızı engelliyor veya ciddi anlamda zorluyorsa ortada bir yanlışlık vardır, hareketi bırakın.
Durum her ne olursa olsun pilates’e başlamadan önce en azından birkaç dakika ısınma hareketleri yapmak gereklidir. Hiçbir şey yapamıyorsanız bile tempolu bir yürüyüş işinizi görecektir. Yürürken kollarınızı sallayın. Bu hareket kan dolaşımını hızlandırıp kasları uyaracaktır.
Efor sonrası hareketlilik yavaş yavaş bırakılmalı, nefes normale dönene kadar hafifleyen tempoyla harekete devam edilmelidir. Pilates sonrası esnetme ertesi gün oluşacak kas ağrılarının olmaması için yararlıdır.
Sizlere bir başka konu hakkında bilgi vermek istiyorum. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Merkezimizde Dans, Yaşam Koçluğu, Diksiyon, Fotoğrafçılık ve İngilizce Dersleri için kayıtlar başlamıştır. Halk Eğitim destekli kurslarımıza katılmanızı bekliyoruz.

ARŞİV