Eda Erdem heykeli açıldı

Milli Takım’da ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nde elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarla tüm ülkenin örnek sporcu olarak gurur duyduğu kaptan Eda Erdem’in heykeli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ülker Stadyum’unda düzenlenen törenle açıldı

12 Mart 2024 - 21:33

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un geçtiğimiz Tüzük Tadili Kongresinde sözünü verdiği Eda Erdem Heykeli açıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılan açılışa Eda Erdem,  Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Yöneticisi Simla Türker Beyazıt, heykeltraş Pınar Öktem Fenerbahçe Opet Voleybol Takımı katıldı.

2019 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda çekilen ve heykelin esin kaynağı olan fotoğrafın sanatçısı Mert Bülent Uçmanın da katıldığı açılış töreninde, Uçma sosyal medyadan ‘’Bu heykel, gelecek nesillere ve genç sporculara ilham verici bir figür olarak kalacak. Kaptanımızın başarıları ve duruşu, sadece spor sahalarında değil, aynı zamanda hayatın her alanında bir örnek olarak hatırlanacak’’ dedi.

NE KAPTANLAR GELDİ NE KAPTANLAR GEÇTİ

Açılışta konuşan Eda Erdem Sevgili Fenerbahçe taraftarları…  Ne zaman hayatımda ters giden bir şey olsa, beni üzen bir şey olsa kafamı kaldırıp tribünlere bakmam yeterli oldu bana. Sizlerden aldığım güç ile Fenerbahçeye her şeyimi adadım. İyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu ama her zaman salonlardan başımız dik ayrıldık. Bana öyle bir şey armağan ettiniz ki, kendimi ne zaman kötü hissedersem bu heykele bakacağım ve kulaklarımda Ne kaptanlar geldi, ne kaptanlar geçtibestesi yankılanacak. İyi ki Fenerbahçeliyiz.’’ dedi.

EDA ERDEM ROL MODELDİR

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da şunları söyledi “Eda Erdem sadece sahada sergilediği üstün performansıyla değil, aynı zamanda karakteriyle de Türk sporu için önemli bir rol modeldir. Tam 16 yıldır formamızı taşıyor.” Konuşmasının devamında  Erdem’i bulduğu  ve Fenerbahçe’de kalmasını sağladığı için Aziz Yıldırıma teşekkür eden Ali Koç konuşmasını şöyle sonlandırdı:Bugün Edanın heykelini gururla açarken aynı zamanda tüm kadınlarımızın gücünü yüceltiyoruz. Eda Erdeme ve tüm kadın sporculara başarılar diliyorum. Eda Erdemin hem bulunmasını hem de Fenerbahçede kalmasını sağlayan sayın Aziz Yıldrıma spor vizyonundan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

HEYKELİ KULÜBE HEDİYE ETTİ

Dünyaca ünlü heykeltraş Prof. Dr. Tankut Öktem’in kızı heykeltraş ve yüksek mimar Pınar Öktem Doğan imzası taşıyan eser üç ay gibi bir süre içinde tamamlanarak  kulübe hediye edildi. Öktem törende yaptığı konuşmada ‘“Kaptan Eda Erdem’in heykeli sadece profesyonel kariyerinde değil, aynı zamanda insan ilişkilerinde gösterdiği yardımseverliği, empati yeteneği ve topluma katkıları ile de genç nesillere rol modeldir” dedi.  Pınır Öktem heykeli yapım sürecini şöyle anlattı: “Benim için Eda Erdem’i temsil eden bir heykelin yapılması titizlik ve özen gösteren bir süreçti. Heykelin her detayını doğru bir şekilde yansıtmalı, izleyiciye görkemini ve önemini hissettirmeliydim. Sonuç olarak Eda Erdem’in heykelini yapacak olmanın heyecanı ve sorumluluğu bir yana, bu heykelin Fenerbahçe Stadyumu’nun önüne yerleştirilecek olması büyük bir onur” dedi. 

Konuşmaların ardından büyük bir merakla beklenen heykelin açılışı alkışlarla ve  Fenerbahçe taraftarının Eda Erdem için bestelediği marşla yapıldı.

Eda Erdemin heykel kaidesinde şu ifadeler yer alıyor:

Voleybolun efsane kaptanı”

Sadece üstün başarılarıyla değil:

Karakteri, lider duruşu ve gelecek nesillere ilham olan azmiyle de iz bıraktı.

Onun yürekten gelen Fenerbahçe tutkusu

Aidiyeti ve sahadaki zarafeti Türk spor tarihine altın harflerle kazındı…



 

 

 

 


ARŞİV