Dünyanın spor başkenti gibi

322 bin sporcunun bulunduğu ve her yıl 80’den fazla uluslar arası spor faaliyetinin gerçekleştiği İstanbul 2020 Olimpiyatlarında iddialı.

01 Ağustos 2013 - 13:46

İstanbul her yıl 80’den fazla uluslararası spor faaliyetine ev sahipliği yaptığı açıklandı. Şampiyonlar Ligi Finali, UEFA Kupası, Formula 1, MotoGP, Dünya Bayanlar Tenis Şampiyonası, İstanbul  Cup, Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Güreş Şampiyonası, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, Dünya Yüzme Şampiyonası bunlardan sadece birkaçı.
İstanbul bir başka yönüyle daha dikkat çekiyor. İstanbul’da bulunan lisanslı sporcu sayısı ise pek çok kentin nüfusunu geride bırakıyor. İstanbul bu yönüyle adeta bir spor başkenti gibi. Tüm bu artıları bünyesinde barındıran İstanbul’un 2020 iddiasının ise diğerlerinden fazla olduğu kulislerde konuşuluyor.
Sporun başkenti İstanbul’da her yıl yoğun uluslararası organizasyon trafiği yaşanıyor. İçinde Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile dünya çapında organizasyonların bulunduğu 80’in üzerinde uluslararası faaliyet, her yıl İstanbul’da başarıyla gerçekleşiyor. Her yıl yoğun uluslararası  organizasyon trafiğinin yaşandığı metropolün olimpiyatlara hazırlanabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Tesisleşme ve altyapı faaliyetleri bütün hızıyla sürüyor. Olimpiyatların altyapısını oluşturacak stadyumlar, spor salonları yüzme havuzları gibi birçok dev tesis İstanbul’da hizmet veriyor ve yenileri tasarlanıyor. Türk sporunun lokomotifi İstanbul, bünyesinde 322 bin lisanslı sporcu barındırıyor.


ARŞİV