Dünya şampiyonu boksör Kadıköy’de!

Almanya’nın Welter sıkletteki dünya boks şampiyonu Sebastian Formella, ABD’de yapacağı dünya şampiyonluk maçı antrenmanlarını Kadıköy Boks Spor Kulübü’nde yapıyor

13 Ağustos 2020 - 01:57

HABER: Simge KANSU/ Görkem DURUSOY

Uluslararası boks şampiyonasında altın kemer sahibi olan Alman boksör Sebastian Formella, 22 Ağustos tarihinde ABD’de yapılacak olan WBC-IBO (Dünya Boks Konseyi-Uluslararası Boks Organizasyonu) kemer birleştirme maçına Kadıköy Boks Spor Kulübü’nde hazırlanıyor. WBC şampiyonu boksör Shawn Porter ile müsabakaya çıkacak olan ünlü boksör Sebastian Formella, maç öncesi yorumlarını ve antrenman için Türkiye’yi tercih etme sebeplerini Gazete Kadıköy’e anlattı.

“HER ŞEY ADIM ADIM İLERLİYOR”

Türkiye’de antrenman yapan Sebastian Formella, “17 yaşımda boks hayatıma başladım ve amatör kariyerim yaklaşık 22 yıl sürdü. Profesyonel boksa 2014 yılında geçiş yaptım. Daha sonra IBO (International Boxing Organization / Uluslararası Boks Organizasyonu) dünya şampiyonu oldum. Onun dışında Almanya askeri milli takımlarında maçlara çıktım. Şu an ise 22 Ağustos tarihinde ABD’de yapılacak olan Dünya Şampiyonluk Altın Kemer maçına hazırlanıyorum. Boks kariyerinde acele etmemek gerekiyor. Her şey adım adım ilerliyor. Bir anda yukarı çıkıp bir anda aşağı düşebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

“BU KULÜP ETKİLİ ÇALIŞMA SİSTEMİNE SAHİP”

Türkiye’yi ve Kadıköy Boks Kulübü’nü tercih etmesindeki sebepleri anlatan Sebastian Formella, “Erol Ceylan ve Serdar Avcı önemli bağlantılar sağlayarak iyi boksörlerle antrenman yapmamı sağladılar. İstanbul’a dördüncü gelişim ve buranın insanları çok sıcakkanlı. Kadıköy Boks Kulübü’nde çalışmak benim için çok verimli oluyor.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’deki ilk ve tek profesyonel boks kulübü olmasından dolayı burayı tercih ettim. Bu kulüp etkili bir çalışma sistemine sahip. Serdar Avcı’nın burada bana çok büyük desteği var. Kulübe istediğim zaman gelebiliyorum ve istediğim zaman antrenman yapabiliyorum. Tarık Sözer çok atak yapan bir boksör olduğu için benim Amerika’daki maçıma hazırlanma sürecimde iyi bir partner oluyor. Bu konuda çok mutluyum. Kadıköy Boks Kulübü’nün beni böyle büyük bir maça hazırlayabilecek potansiyelde olduğuna inanıyorum.”

Dünya çapında birçok boksörün Türkiye’de kamp yaptığını belirten Kadıköy Boks Spor Kulübü Antrenörü Serdar Avcı ise,“Birçok dünya şampiyonu boksör kulübümüze gelip antrenman yapıyor. Bu sporculara Türkiye’yi tanıtıyoruz. Türkiye’de profesyonel boksun gelişmesi için büyük uğraşlar vermeye devam ediyoruz. Uluslararası Boks Organizasyonu şampiyonunun burada antrenman yapıyor olması çok değerli.” ifadelerini kullandı.


ARŞİV