Derbide kazanan taraf Fenerbahçe

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 25. hafta tamamlanırken Fenerbahçe Petrol Ofisi, Galatasaray’ı 2 - 1 mağlup etti ve derbide gülen taraf oldu.

26 Mart 2024 - 17:22

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 25.hafta tamamlanırken haftanın son karşılaşması Fenerbahçe ve Galatasaray derbisiydi.  Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde karşı karşıya gelen iki ezeli rakibin karşılaşmasını Burak Taşkınsoy, Eshan Kartal ve Mesut Çerko yönetti. 

Mücadelenin kazananı 2 - 1’lik skorla Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe yönetimi maça olan yoğun ilgi sebebiyle 185 kişilik normal tribünün yanına ek 215 seyirci kapasiteli portatif tribün ekleyerek mücadeleyi 400 taraftarın izlemesini sağladı. 

Maçın 4. dakikasında Galatasaray’lı Arzu Karabulut’un kaydettiği golle 1-0 geriye düşen Fenerbahçe hızlı bir reaksiyon göstererek 9. dakikada Ece Türkoğlu’nun golüyle skoru 1 - 1’e getirdi. İlk devre 1 - 1’lik eşitlikle sona ererken ikinci devrenin 69. dakikasında Fenerbahçeli Zenatha Coleman’ın golüyle ev sahibi skoru 2 - 1’e getirdi ve derbide kazanan taraf oldu.

 

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Gökhan Bozkaya; "Maçın başından sonuna kadar iyi ve baskılı oynadık. Kazanmak isteyen taraf da bizdik. Bunu da skora yansıttık. Puan farkı 2'ye düştü. Şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız. Ben, oyuncularıma inanıyorum. Sezon sonunda şampiyon olacağız. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Bu zorlu maçta bizi yalnız bırakmadılar. Çok mutluyum." dedi. Her maçta kendi oyunlarını sahaya yansıttıklarını belirten Bozkaya, "Sürekli önde ve baskılı oynayan takımız. Topa sahip oluyoruz. Puan kaybettiğimiz maçlarda da çok gol kaçırdık. O maçları 3-4 farklı skorla kazanabilirdik. Taraftarımız, her yerde bize güç veriyor. 6 maç kaldı. Taraftarımız bizi desteklemeye devam etsin." diyerek taraftarlarına da mesaj veren Bozkaya, gelecek hafta yapacakları Beşiktaş maçıyla ilgili ise "Beşiktaş maçı zor olacak. Geçen karşılaşmayı evimizdeki kazanmıştık. Kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Ligde 18. galibiyetine ulaşan sarı lacivertliler puanını 57’ye yükselterek Galatasaray’ın ardından liderlik yarışında yakın takibini sürdürüyor. Fenerbahçe, ligin 26. haftasında 30 Mart Cumartesi günü Beşiktaş United Payment Kadın Futbol Takımının konuğu olacak. IBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Stadı’nın ev sahipliği yapacağı müsabaka saat 13.00’te başlayacak.

 

 

 


ARŞİV