Defne kızları 1. Lig'de

Bostancı’da bulunan İstanbul Defne Spor Kulübü’nün kız hentbol takımı, Rize Ardeşen’de yapılan Türkiye Kadın Hentbol 2.Ligi Play-off turunda grubunu birinci tamamlayarak 1.Lig’e çıkma hakkı elde etti

20 Mart 2024 - 10:29

Hentbol normal sezonunu şampiyon bitiren ve 2. Lig Play-Off turuna seri başları arasında katılan Defne Kızları, grubunda 1955 Batman Belediyespor, Adana Ahmet Mehmet Oruç Spor Lisesi ve Kahramanmaraş Genç Nesil Bilişim takımları ile karşılaştı. Grubunu lider bitiren takımın doğrudan üst lige çıktığı turda Defne kızları grubunda tek mağlubiyetle tamamlayarak 1. Lige çıktı. İlk maçını 13 Martta Ardeşen RTE Üniversite Spor Salonunda Maraş Genç Nesil Bilişim SK ile oynayan Defne Kızları karşılaşmadan 48 - 25 galibiyetle ayrıldı. 

İkinci maçını 15 Martta Şehit Ahmet Mehmet Oruç Spor Lisesi SK ile oynayan Defne Kızları bu karşılaşmadan 32 - 25 mağlubiyet ile ayrıldı. Şehit Ahmet Mehmet Oruç Spor Lisesi SK

karşısında alınan mağlubiyet sonrasında, 1955 Batman Belediye önünde mutlak galibiyet için sahaya çıkan Defnespor, Ardeşen RTE Üniversite Spor Salonundaki karşılaşmanın ilk yarısını 22 - 13, maçı da 40 - 28 kazandı.

Batman ekibi ilk gün Adanayı yendiği için, grup üçlü averaja kaldı. Adanaya iki, Batmana ise 13 gol üstünlük sağlayan Defne Kızları üst lige terfi biletini aldı.

TÜM TAKIM ALTYAPIDAN GELİYOR

Merkeze uzak mahallelerde yaşayan kız çocuklarına, hentbol ile daha iyi olanaklar sunmayı hedefleyen Defne Kızları” projesinin parçası olan hentbol takımının tüm oyuncuları altyapıdan geliyor.

Oyuncuların tamamı 12 - 13 yaşında kulübe gelerek bugün 1.Lige yükselmenin mutluluğunu yaşıyor. Halihazırda bütün kadro 18 yaş ve altındaki oyunculardan oluşuyor. Oynamak isteyen herkesi kapsayan ve alt yaştan alarak yetiştiren kulübün sisteminde transfer bulunmuyor.  Toplum içinde sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı konumda olan gruplara spor yolu ile sosyal, fiziksel ve akademik gelişim olanakları sağlamayı amaçlayan kulüp hentbol dışında futbol, voleybol ve atletizm branşlarında da spor projeleri yürütüyor.


Defne Kızları, 23-24 Martta Ankarada yapılacak olan Dörtlü Finalde, 2.Lig Şampiyonluğu için mücadele edecek.

 

 


ARŞİV