Corporate Games'te 700 madalya sahibini buldu

Türkiye’de bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı amatör spor aktivitesi Istanbul Corporate Games, 9. kez İstanbul’da 165 şirketten 4800 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Binlerce katılımcı 13 Mayıs...

24 Mayıs 2011 - 15:06


Türkiye’de bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı amatör spor aktivitesi Istanbul Corporate Games, 9. kez İstanbul’da 165 şirketten 4800 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Binlerce katılımcı 13 Mayıs Cuma akşamı saat 19:00’dan itibaren flama, maskot ve bayrakları ile İstiklal Caddesi’nde düzenlenen Açılış Korteji’ne katıldı. Taksim Gezi Parkı’nda düzenlenen açılış konuşmaları ve Tennis Ball Hit Out (Tenis topu atışı) aktivitesi ile başlayan büyük maraton, 14-15 Mayıs tarihlerinde 16 spor branşında gerçekleşen karşılaşmalar ve çekişmeli finaller ile sona erdi. Bireylerin topladığı puanlara göre de Kurumsal Ödüller belirlendi.

Istanbul Corporate Games’de 165 şirketten 4800 sporcu İstanbul’un değişik mekânlarında 3 gün boyunca centilmence kıyasıya mücadele etti. 700’ün üzerinde madalyanın sahiplerini bulduğu, oyunlar boyunca taraftarların takımlarını desteklediği, yeni dostluklar ve iş bağlantılarının kurulduğu, eğlence, rekabet, sevinç, arkadaşlık kavramlarının en üst düzeye ulaştığı yarışma İstanbul’un tanıtımına da katkıda bulundu. Yarışmaya bu yıl Yunanistan’dan 49 katılımcının katılması ise ilginç bir anetdottu.

İstanbul’un farklı spor merkezlerinde Golf, Basketbol (3’lü), Futbol (7’li), Plaj Voleybolu (4’lü), Voleybol, Dragon Boat, Karting, Koşu, Yüzme, Tenis, Masa Tenisi, Bowling, Yelken, Satranç, Bocce, Dağ Bisikleti branşlarında katılımcılar yüzlerce madalya ile ödüllendirilirken, kurumlara da sporcuların topladıkları puanlara göre Kurumsal Ödüller dağıtıldı.

Kadıköy Belediyesi Kadıköy Gençlik Merkezi’nde Dragon Boat, Plaj Voleybolu ve Bocce branşları gerçekleştirildi. 48 şirketi temsilen 600 kişinin katıldığı branşlarda heyecanlı ve çekişmeli karşılaşmalar yaşanırken, Kalamış Parkı renkli görüntülere sahne oldu.

Istanbul Corporate Games 2011’e en çok katılımcı ile dahil olan Türk Hava Yolları 207 kişi ile Sport For Life Ödülü(Büyük Ödülü) kazandı.
En çok Madalya kazanan kuruluş 30 madalya ile ABBOT Medalist Ödülü’nün sahibi oldu. Madalya sıralamasında 23 madalya ile Bilim İlaç ikinci, Finansbank 19 madalya ile üçüncü sırada yer aldı.


ARŞİV