Çocuklar yeni yıla futbolla merhaba dedi

Fenerbahçe Futbol Akademisi’nin düzenlediği Yeni Yıl Turnuvası 10 takımın U-13 ekiplerinin katılımıyla Dereağzı Tesisleri’nde yapıldı.

26 Aralık 2022 - 12:55

Fenerbahçe Futbol Akademisi’nin ‘her aya bir turnuva’ projesi kapsamında gerçekleştirdiği U-13 Yeni Yıl Turnuvası hafta sonu Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri’nde gerçekleşti. Turnuvaya Fenerbahçe ile birlikte Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir, Altınordu, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Pendikspor, Ümraniyespor ve Ankaragücü ekipleri katıldı.

5’erli iki grupta oynanan maçlar sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan Altınordu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş yarı final maçlarında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Galatasaray’ı 2-0, Beşiktaş ise normal süresi golsüz sona eren karşılaşmada Altınordu’yu penaltı atışları sonrasında yenerek finale yükseldiler.

Finalde karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Beşiktaş U-13 takımlarının maçından sarı lacivertli ekip 1-0 galip ayrılarak turnuvanın da şampiyonu oldu. Normal süresi 0-0 biten üçüncülük maçında penaltı atışları sonucu Galatasaray’ı 5-4 mağlup eden Altınordu ise üçüncü oldu.

Toplam 27 maçın oynandığı ve yaklaşık 200 sporcunun boy gösterdiği turnuva, hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi.  


ARŞİV