Çeyrek final maçları başlıyor

Katar 2022 Dünya Kupası’nda çeyrek finalistler belli oldu. Fas, İspanya’yı eleyerek sürpriz yürüyüşünü sürdürdü. Çeyrek finaller bugün ve yarın oynanacak

09 Aralık 2022 - 11:45

Katar 2022 Dünya Kupası’nda grup aşamasından sonra son 16 maçları da sona erdi ve çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Brezilya, Arjantin, İngiltere, Fransa, Portekiz, Hollanda ve Hırvatistan gibi futbol devlerinin arasına sürpriz olarak Fas da girmeyi başardı.

GÜNEY AMERİKA REKABETİ Mİ?
Turnuvaya Suudi Arabistan mağlubiyetiyle başlayarak bütün dünyayı şaşırtan Arjantin, yıldızı Messi’nin ipleri eline almasıyla çeyrek finale uzandı. Son 16’da Avustralya’yı 2-1’le geçen mavi beyazlılar çeyrek finalde ABD’yi eleyerek gelen Hollanda ile eşleşti. Futbolseverler kariyerinin son Dünya Kupası’nı yaşadığı düşünülen Messi’nin artık kupayı kaldırıp kaldıramayacağını merakla takip ediyor.

Tüm dünya kupalarının doğal favorisi Brezilya, grup aşamasında Kamerun’a karşı sürpriz bir mağlubiyet yaşasa da son 16’da Güney Kore’yi 4-1 gibi net bir skorla geçerek çeyrek finale ulaştı. Brezilya’nın bu turdaki rakibi ise son dünya kupasının finalisti Hırvatistan. Bu iki çeyrek final maçının galibi yarı finalde eşleşeceği için futbolseverlerin bir başka merakı da Brezilya-Arjantin eşleşmesinin olup olmayacağı.

MBAPPE KANATLANDI UÇUYOR
Son dünya şampiyonu Fransa, Benzema, Pogba, Kante gibi süper yıldızlarının sakatlık sebebiyle turnuvaya katılamaması sebebiyle performansı merak edilen takımlardandı. Ancak Mbappe’nin yıldız performansı eksikleri aratmadı. Fransa son 16’da Polonya’yı 3-1’le geçmeyi başardı. Çeyrek finalde ise rakibi Senegal’i 3-0 mağlup eden İngiltere oldu.

Portekiz zorlu geçmesi beklenen İsviçre maçını 6-1 gibi bir skorla geçerek favorilerden biri olduğunu tekrar hatırlattı. Çeyrek finaldeki rakibi ise İspanya’yı penaltılarla deviren turnuvanın sürpriz ekibi Fas oldu.

ÇEYREK FİNAL MAÇLARI BUGÜN BAŞLIYOR

Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları bugün başlıyor. Günün ilk maçı saat 18.00'da Modriç'li Hırvatistan ve tüm kupaların doğal favorisi Brezilya arasında oynanacak. Günün ikinci maçı 22.00'da Hollanda ve kupanın bir diğer favorisi Arjantin arasında oynanacak. Bu maçların galipleri 13 Aralık Çarşamba akşamı finale çıkmak için karşı karşıya gelecek.

Üçüncü çeyrek final karşılaşması ise İspanya'yı eleyerek büyük bir sürprize imza atan Fas ile Porteki arasında 10 Aralık Cumartesi günü 18.00'da oynanacak. Çeyrek finalin son maçı da yine aynı gün 22.00'da İngiltere ile Fransa arasında oynanacak. Galipler final için karşı karşıya gelecek. 

Üçüncülük maçı 17 Aralık, final ise 18 Aralık günü oynanacak. 


ARŞİV