Caddebostan'da yüzme yarışı

Kadıköy Belediyesi’nin desteği ve ev sahipliğinde düzenlenecek Marathon Masters - Kadıköy Açık Su Yüzme Yarışı 2 Ekim’de gerçekleşecek.

30 Eylül 2022 - 10:35

Yarışma, 1.5, 3 ve 10 kilometrelik üç farklı kategoride gerçekleşecek. Caddebostan etkinlik alanında denize girecek olan yüzücüler, Fenerbahçe ile Bostancı arasında yarışacaklar. Katılımcılar ile hakemlerin kurallar ve parkuru konuşacakları teknik toplantı 1 Ekim saat 18.00’de gerçekleşecek. 2 Ekim günü saat 08.00’de 10 kilometre, saat 09.00’da ise 1.5 ve 3 kilometre yarışlarının startı verilecek. Klas- manlarında ilk üçe giren katılımcıların ödüllendirileceği yarışların madalya töreni de aynı gün saat 14.00’te yapılacak.

TARİHİ FOTO İLE MESAJI VERİLMİŞTİ
Kadıköy Belediyesi, eylül ayının ilk günlerinde sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir mesajla açık su yüzme yarışının sinyalini vermişti. Belediye #TBT etiketi ve 1930’lu yıllarda Moda’da yapılan bir açık su yüzme yarışı fotoğrafı ile paylaştığı mesajda, “Bundan tam 90 yıl önce Cumhuriyet Gazetesi’nin düzenlediği Büyük Yüzme Müsabakası için 80 yüzücü kendini Moda’da sulara bıraktı. Şimdi bir yenisini düzenlesek nasıl olur sizce” sorusunu Kadıköylülere sormuştu.


ARŞİV