"BuzzFest'te, yeteneğinizi fark edebilirsiniz"

Yarıyıl tatilini eğlenceli geçirmek için gittiği Kalamış BuzzFest’te eğitmenler tarafından fark edilen Mira Çallı, şu an İBB Spor Kulübü’nün lisanslı buz pateni sporcusu

08 Şubat 2024 - 11:31

Kadıköy Belediyesi’nin her yaştan Kadıköylünün kış mevsiminde buz sporlarıyla tanışması, eğlenceli ve keyifli zaman geçirmesi amacıyla Kalamış Atatürk Parkı'nda düzenlediği Kalamış BuzzFest, Kadıköylü Mira Çallı’nın yaşamını değiştirdi. Caddebostan Mahallesi’nde oturan 10 yaşındaki Mira Çallı, iki yıl önce yarıyıl tatilini keyifli geçirmek için Kalamış BuzzFest’e gitti. Buzda ilk defa kayan, keyifli dakikalar geçiren, kaymayı çok seven Mira, BuzzFest’te görevli eğitmenlerin dikkatini çekti. Eğitmenlerin ailesine dengesinin çok iyi olduğunu söylemesi üzerine Mira’nın buz pateni sporcusu olma hikâyesi başladı.

Mira Çallı, buz pateni sporcusu olma hikâyesini şöyle anlatıyor: “İki yıl önce yarıyıl tatiliydi. Babam ‘BuzzFest’e gitmek ister misin’ dedi. İlk defa paten ile buzda kaydım. Sonra tutunmadan kayabildiğimi gördüm. Çok sevdim. Buraya gelebilmek için babama her gün ‘ne olur baba gidelim’ dedim.  İlk geldiğim gün bir gösteri vardı. Onu izledim. Gösteriye bayılmıştım. ‘Ben de böyle kaymak, bu sporu yapmak istiyorum’ dedim. BuzzFest’e çok geldim.  Öğretmenler dengemin çok iyi olduğunu söyledi. Annem ve babam da bu sporu nerede yapabilirim diye araştırdı. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü’ndeyim. Bu spora zaman ayırmak gerekiyor. Haftada her gün antrenman yapıyorum. Teknoloji gelişti. Tabletten ve televizyondan ayrılmaz olduk. BuzzFest’i çok seviyorum. Burası büyük bir fırsat. Temiz hava ve doğada spor yapabilirsin. Yan tarafta park var. İstersen orada oyun da oynayabilirsin.”

“BUZZFEST BÜYÜK BİR FIRSAT”

Mira’nın babası Yiğit Çallı da “İki yıl önce Kalamış BuzzFest etkinliğini görünce kızımı getirmek istedim. Yarıyıl tatiliydi. Tatilde geldik. Sonra okul başladı. Her okul çıkışında “baba ne olur gidelim” diyordu. Birkaç kere daha geldik. Buradaki hocalar dengesinin çok iyi olduğunu söyledi. Hocalardan da ders aldı. Eşimle beraber bu sporu profesyonel yapabilir mi diye araştırmaya başladık. Silivrikapı’da profesyonel bir tesis olduğunu, oradaki kulüplerde bu tarz eğitimlerin verildiğini öğrendik. Oradaki bir kulüple tanıştık, anlaştık. Macerası buradan sonra profesyonel olarak orada devam etti. Lisanslı bir sporcu oldu. Sonra bir buçuk yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne transfer oldu. Özverili bir şekilde çalışıyor. Sabahın beşinde kalkıp antrenmana gitmek istiyorum diyor, kendini geliştiriyor. Özverisinin karşılığını alıyor. Biz de hem mutlu oluyoruz hem de gurur duyuyoruz. 

Belediye tarafından bu imkanın sunulması çok önemli. Yeteneği olan kişiler, Kalamış BuzzFest’te bizim gibi yeteneklerinin farkına varabilir. Ayrıca burada kayan profesyonel sporcular, çocuklara rol model oluyor.” diye konuştu.   

 

ARŞİV